Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк – “Най-добра банка” в България, според Global Finance

  19.03.2009
   

  Райфайзен е “Най-добра банка в Централна и Източна Европа”

  • РЦБ и Райфайзен Интернешънъл получават наградата “Най-добра банка в Централна и Източна Европа” за трети пореден път.
  • Награди за дъщерните банки на Райфайзен в България, Босна и Херцеговина, Словакия, Сърбия и Чехия.

  Престижното финансово списание Глоубъл Файнанс (Global Finance) определи Райфайзен Централбанк Австрия АГ, заедно с дъщерното й дружество Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ за “Най-добра банка в Централна и Източна Европа за 2008г.” Райфайзен печели наградата за банковите си операции в региона за трети пореден път, като е била удостоявана с това отличие пет пъти за шест години. В допълнение на регионалната награда, дъщерните банки на групата в България, Босна и Херцеговина, Словакия, Сърбия и Чехия бяха определени за “Най-добра банка” в съответната страна.

  Поредното признание на Райфайзен Интернешънъл като водеща банка в Централна и Източна Европа отразява силното й представяне, като според предварителните резултати през 2008г. компанията отчита рекордна консолидирана печалба от 982 млн. евро. Райфайзен Интернешънъл успя да постигне този ръст на печалбата от 17%, въпреки че удвои провизиите си за обезценка, които достигнаха 780 млн. евро.

  Редакторите на Глоубъл Файнанс вземат решението за наградите, на базата на мненията на анализатори, висши мениджъри и банкови консултанти. Победителите бяха определени според критериите: ръст на активите, рентабилност, обслужване на клиентите, конкурентни цени и иновативни продукти. Списанието ще публикува класацията «Най-добрите банки на развиващите се пазари» в броя си за месец май 2009г.

  "Решението на Глоубъл Файнанс да определи Райфайзен за най-добра банка в Централна и Източна за трети пореден път, подчертава факта, че Групата ни продължава да играе водеща роля в региона, въпреки изключително сложната макроикономическа среда”, заяви Валтер Ротенщайнер, Главен изпълнителен директор на РЦБ и Председател на Надзорния съвет на Райфайзен Интернешънъл.

  "Райфайзен Интернешънъл се отличава от конкурентите си като предлага висококачествени основни банкови услуги на корпоративни клиенти и физически лица на 17 пазара в Централна и Източна Европа. Наградите на Глоубъл Файнанс са показателни за бизнес стратегия на групата ни, преминала проверката на времето, която се фокусира върху географската и бизнес диверсификация и ефективното управление на риска”, каза Херберт Степич, Главен изпълнителен директор на Райфайзен Интернешънъл и заместник председател на УС на РЦБ.

  "Намираме се в необичайно усложнена среда за банките и техните клиенти”, заяви издателят на Глоубъл Файнанс Джоузеф Джарапуто. “Повече от всякога, клиентите изискват от банковите си партньори изключителна компетентност. РЦБ и Райфайзен Интернешънъл, заедно с дъщерните им банки, са сред банковите институции, които предлагат тази компетентност”, допълни той. Списанието, което се издава вече 22 години има 50 000 абонатa, над 180 000 читатели в повече от 158 страни и е особено популярно сред финансовите анализатори и портфейлните инвеститори.

  Райфайзенбанк (България) ЕАД е четвъртата банка в страната по размер на активите, като според предварителните резултати, към 31 декември 2008г. те достигат 6.88 млрд. лева. Банката предоставя продукти и услуги, както на корпоративни клиенти, така и на физически лица чрез 195-те си офиса. Райфайзенбанк (България) печели наградата на Глоубъл Файнанс за втори път.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.