Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк намалява лихвите и по новоотпуснатите кредити за малки фирми

  16.09.2009
   
  • Намаление от 1 процентен пункт за кредити в лева и евро
  • 110 милиона евро нови кредитни линии за малък и среден бизнес, договорени след началото на кризата

  Райфайзенбанк понижава лихвените проценти по новоотпуснатите обезпечени кредити за малки и средни предприятия в лева и евро, като намалението е с 1 процентен пункт. “След като намалихме лихвите по новите кредити за физически лица, предприемаме тази стъпка и спрямо малкия и среден бизнес, а лихвите по кредитите за корпоративни клиенти са по договаряне”, коментира Момчил Андреев, Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД. “Активно маркетираме 110 милиона евро кредити за малкия бизнес от финансови институции, които договорихме след началото на кризата”, допълни той.

  Лихвените нива по обезпечените кредити за малки и средни предприятия в лева вече са с 1.2 процентни пункта по-ниски, като лихвеният процент e от 10.8% на годишна база. При кредитите в евро намалението е с 1 процентен пункт, а лихвените нива започват от 9.2% на годишна база.
  Обезпечените кредитите за малки и средни предприятия могат да бъдат използвани, както за инвестиции, така и за оборотни средства, като няма ограничение в максималния размер.

  От началото на годината Райфайзенбанк договори 4 нови кредитни линии и гаранционни схеми, предназначени за финансиране на малки и средни предприятия, за близо 110 млн. евро:

  • 72 млн. евро Гаранционно споразумение с Европейския инвестиционен фонд за финансиране на проекти на малките и средни фирми за технологично развитие, иновации и трансфер на технологии;
  • Кредитна линия в размер на 10 млн. евро от Европейската банка за възстановяване и развитие за финансиране на проекти на фермери и предприемачи от частния сектор, работещи в селските региони на страната;
  • Кредитна линия за 20 млн. евро от КфВ за финансиране на индустриални проекти за енергийна ефективност в страната и инвестиционни проекти на малки и средни предприятия, като при успешно изпълнение на проекта, крайните кредитополучатели получават грант от Европейския съюз в размер на до 15% от сумата на кредита;
  • 15 млн. лева Портфейлна гаранция с Национален гаранционен фонд за поделяне на риска по кредити, предоставяни на малки и средни предприятия.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.