Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк намалява лихвите по всички новоотпуснати кредити за физически лица в лева и евро

  10.09.2009
   

  Намаление между 0.50 и 2 процентни пункта

  Райфайзенбанк понижава лихвените проценти по всички новоотпуснати кредити за физически лица в лева и евро, като намалението е между 0.5 и 2 процентни пункта.

  Лихвените нива по жилищните кредити в лева със срок на изплащане до 15 години вече са с 1.50 процентни пункта по-ниски и са намалени до 9.45% на годишна база. При срок на изплащане над 15 години лихвата е 10.45% годишно. При жилищните кредити в евро намалението е с 0.80 процентни пункта, като лихвеният процент възлиза на 8.25% годишно за кредити до 15 години и 9.25% на годишна база за кредити със срок на изплащане над 15 години.

  Най-осезаемо е понижението по потребителските кредити, обезпечени с ипотека, като лихвените нива при кредитите в лева достигат 9.95% годишно при срок на изплащане до 15 години, а в евро лихвата е 8.75% на годишна база.

  “Очертаващата се тенденция към намаляване на лихвите по депозити и солидната капиталова база и ликвидност на Райфайзенбанк са основание за изпрeварващо намаляване на лихвите по новите кредити в следващите месеци”, коментира Момчил Андреев, Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД.

  При най-търсените потребителски кредити в лева намалението е с 1 процентен пункт и лихвата възлиза на 12.95% годишно при обезпечение с поръчителство и превод на заплатата по сметка в Райфайзенбанк. Лихвеният процент за потребителски кредит в евро с поръчител и превод на работната заплата е 11.95% на годишна база, което е по-ниско с 0.5 процентни пункта.

  Райфайзенбанк предлага промоционални условия по кредитите за енергийна ефективност, като намалението по кредитите в лева е с 2 процентни пункта при обезпечение поръчителство и превод на заплатата и лихвата възлиза на 11.95% на годишна база. Лихвеният процент по кредитите в евро е 9.95% годишно. Промоционалните условия важат до 31 октомври 2009г.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.