Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк отпусна близо 8 млн. евро за подобряване на енергийната ефективност в домовете

  15.10.2009
   

  40% от средствата са използвани за подмяна на дограма. Промоция по кредит “Енергийна ефективност” до края на октомври

  Райфайзенбанк е отпуснала кредити в размер на 7.8 млн. евро за подобряване на енергийната ефективност в домовете, в рамките на съвместна програма с Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/ за български финансови институции, по която се кредитират проекти на частни лица за енергийна ефективност. Отпуснатите от Райфайзенбанк средства по програмата са използвани най-често за покупка и монтаж на алуминиева, PVC или дървена дограма – 40%, за климатици – 30%, за изолация - близо 14%.

  В момента Райфайзенбанк предоставя промоционални условия по кредитите за енергийна ефективност като при обезпечение поръчителство и превод на работната заплата, лихвата за кредити в евро възлиза на 9.95% на годишна база, а в лева лихвеният процент е 11.95% годишно. Промоционалните условия важат до 31 октомври 2009 г. Клиентите на кредита за енергийна ефективност имат възможност да получат безвъзмездна помощ до 20% от направените разходи максимум до 2 000 евро. При финансиране на половината или повече от половината от домакинствата в една сграда, размерът на безвъзмездната помощ нараства до 30% от направените разходи.

  Кредитната линия за финансиране на проекти за енергийна ефективност на граждани е една от четирите кредитни линии, които Райфайзенбанк /България/ договори с ЕБВР от 2002 г. досега, възлизащи общо на 60 млн. евро, като тази година двете институции подписаха кредитна линия за финансиране на проекти на фермери и предприемачи от частния сектор, работещи в селските региони на страната, в размер на 10 млн. евро.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.