Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк подписа Гаранционно споразумение за 72 млн. евро по програма на Европейския съюз за конкуренция и иновации

  17.03.2009
   

  Райфайзенбанк (България) ЕАД е първата търговска банка с изцяло частен капитал, която подписа Гаранционно споразумение с Европейския Инвестиционен Фонд, в рамките на Програмата за конкуренция и иновации на Европейския съюз (CIP) за България. Гаранционното споразумение възлиза на 72 млн. евро.

  “CIP програмата на Европейския съюз дава възможност на Европейския инвестиционен фонд да поднови сътрудничеството си с Райфайзенбанк в подкрепа на малките и средни предприятия. Надяваме се това да бъде поредния успешен проект, който допълнително да подпомогне растежа и предприемачеството в региона, особено в настоящия икономически контекст”, заяви г-н Пели, Главен Изпълнителен Директор на Европейския инвестиционен фонд.

  Програмата дава възможност на Райфайзенбанк (България) ЕАД да улесни достъпа на микро, малки и средни предприятия в България до финансиране при по-гъвкави условия, по-ниски лихви и ниво на обезпечение, както и по-дълъг срок на кредита. “Чрез подписаното Гаранционно споразумение Райфайзенбанк ще подкрепи допълнително развитието и конкурентноспособността на малкия и среден бизнес в България, като ще финансира проекти на малките и средни фирми за технологично развитие, иновации и трансфер на технологии”, коментира Момчил Андреев, Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк /България/.

  В рамките на CIP Гаранционната Схема могат да бъдат финансирани проекти на микро, малки и средни предприятия при максимален размер на кредита до 300 000 евро и минимален срок от 18 месеца.

  Според предварителните и неодитирани данни за 2008г., Райфайзенбанк затвърди позицията си на една от водещите институции във финансирането на малкия бизнес, като кредитният портфейл в този сегмент достигна близо 2 млрд. лв., което представлява ръст от над 32% спрямо 2007г. Печалбата на банката през 2008г. се увеличи с 22% спрямо края на 2007г. и достигна 132.6 млн. лв.

  Това е второто Гаранционно споразумение между Райфайзенбанк и Европейския инвестиционен фонд. През 2006г. двете институции подписаха споразумение за 20 млн. евро, което бе успешно реализирано до края на 2008г.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.