Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Близо 17% от българите в градовете имат намерение да изтеглят кредит през 2010г. въпреки кризата

  16.03.2010
   
  • Райфайзен сред най-предпочитаните банки за кредитиране

  Българите демонстрират желание да ползват кредити въпреки кризата - 16.5% от градското население възнамерява да изтегли кредит през настоящата година. Това показва проучване на Агенция Прагматика, осъществено по поръчка на Райфайзенбанк. Изследването е проведено през февруари 2010г. сред населението между 23 и 60 г. в София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе. 68.9% от хората, които споделят, че имат намерение да изтеглят кредит през 2010г. заявяват, че биха взели потребителски кредит, 6.8% биха ползвали кредитна карта, а 12% от респондентите биха изтеглили ипотечен кредит.
  Що се отнася до конкретното предназначение на кредита, най-голямата част от изследваните лица са склонни да изтеглят кредит за ремонт на жилището.
  Сред факторите за избор на банка, от която да изтеглят кредит, хората определят като най-важен размера на лихвата, следват възможността за предсрочно погасяване без такси, прозрачността и яснотата на условията, опростената и бърза процедура при кандидатстване за кредит, както и предлагането на фиксирана лихва за определен период.
  Основните източници на информация за кредити, които се ползват и с най-високо доверие, са консултантите в самата банка, както и съвети и споделяне на опит от приятели и познати.
  Маркетинговото изследване показва още, че Райфайзенбанк е сред трите най-предпочитани банки, когато става въпрос за намерение за теглене на кредит, като повече половината от лицата запитани дали биха изтеглили кредит от Райфайзенбанк споделят, че биха се спрели именно на нея.
  “През последния месец подобрихме значително условията за кредитиране, като удължихме максималния срок по ипотечните и потребителските кредити, което дава възможност на кредитополучателите да плащат по-ниски вноски. Влизаме и в активна кампания за потребителки кредит с облекчени условия и фиксирана лихва за първата година”, коментира Момчил Андреев, Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.