Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзен Централбанк и Райфайзен Интернешънъл потвърждават готовността си за сливане

  23.03.2010
   
  • По-добро позициониране в Австрия и Централна и Източна Европа
  • Значително подобрен достъп до международните капиталови и парични пазари
  • Гарантирани интереси на акционерите – Райфайзен иска да продължи да предлага една от най-интересните акции на Виенската фондова борса
  • Все още не е взето решение от Управителните съвети, Надзорните съвети и Общите събрания на акционерите

  Райфайзен Централбанк Астрия АГ /РЦБ/ и листнатото й дъщерно дружество Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ вече съобщиха на 22 февруари 2010, че разглеждат възможността за сливане между двете компании като стратегическа възможност. Днес, управителните съвети на двете компании потвърждават, че продължават усилено да разглеждат и следват възможността за сливане, което ще обедини основните бизнес сфери на РЦБ и най-вече нейния бизнес с Австрийски и международни корпоративни клиенти, заедно с този на Райфайзен Интернешънъл.

  Обединената банка ще бъде с още по-силна в позиция като една от водещите универсални банки в Централна и Източна Европа /ЦИЕ/ чрез комбинирането на широката мрежа на Райфайзен Интернешънъл в региона на ЦИЕ и голямото продуктово портфолио на РЦБ. Банката ще остане листната Виенската фондова борса и ще бъде активна основно в сегментите банкиране на дребно /в ЦИЕ/, корпоративно и инвестиционно банкиране.

  "Искаме да направим тази стъпка, за да сме сигурни, че ще можем да засилим и разширим отличната си позиция в ЦИЕ и Австрия през идващите години и десетилетия", каза Валтер Ротенщайнер, Председател на Управителния съвет на РЦБ и Председател на Надзорния съвет на Райфайзен Интернешънъл. "Нашият вътрешен пазар ще ни донесе добри перспективи за развитие в бъдеще и чрез тази стъпка Банковата Група Райфайзен ще си подсигури важната роля на основен акционер”

  "Сливането ще ни постави в още по-добра позиция, за да можем да посрещнем нуждите на нашите над 15 милиона клиенти, като им осигуряваме модерни и иновативни продукти," добави Херберт Степич, Главен Изпълнителен директор на Райфайзен Интернешънъл и заместник-председател на Управителния съвет на РЦБ. "Един от ключовите аргументи за това сливане е подобреният достъп до капиталовите и парични пазари, от който обединената банка ще се възполва, в сравнение със сегашния статус на Райфайзен Интернешънъл. Тази стъпка ще спомогне и за диверсификацията на риска на Райфайзен Интернешънъл и ще направи възможно допълнителното оптимизиране на риск мениджмънта на Групата и в бъдеще.", допълни той.

  Все още няма решение на Управителните съвети, на Надзорните съвети или на Общите събрания на акционерите

  Въпреки ясната декларация, която управителните съвети на двете компании направиха за плановете за сливане, пътят към него е комплексен и преди крайната му реализация предстои да бъдат решени много въпроси. Затова все още няма решения от съответните органи, каквито са управителните и надзорни съвети.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.