Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзен отново е “Най-добра банка в Централна и Източна Европа”, според Global Finance

  01.04.2010
   
  • РЦБ и Райфайзен Интернешънъл получават регионалната награда за Централна и Източна Европа за четвърти пореден път
  • Дъщерните банки в Босна и Херцеговина, Косово, Словакия и Сърбия са “Най-добра банка” на съответния пазар

  Престижното финансово списание Глоубъл Файнанс (Global Finance) определи Райфайзен Централбанк Австрия АГ и дъщерната й компания Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ за “Най-добра банка в Централна и Източна Европа за 2009г”. Райфайзен печели престижната награда за четвърти пореден път, като за последните седем години, това е шесто отличие за дейността й в региона. Глоубъл Файнанс определи и дъщерните банки на Райфайзен в Босна и Херцеговина, Косово, Словакия и Сърбия за “Най-добра банка” на съответния пазар, а РЦБ вече получи отличието за “Най-добра банка” в Австрия през февруари 2010г.

  "Призът на Глоубъл Файнанс за “Най-добра банка в Централна и Източна Европа” е поредното доказателство за лидерската ни позиция в банковия сектор в региона. Фактът, че го получаваме във време на глобална икономическа криза, го прави още по-ценен за нас”, коментира Валтер Ротенщайнер, Главен изпълнителен директор на РЦБ и Председател на Надзорния съвет на Райфайзен Интернешънъл.

  "Доверието, което ни гласуват нашите клиенти е най-важният показател за успеха ни. Горди сме, че Глоубъл Файнанс отново признава нашия успех в удовлетворяването на нуждите и желанията на 15-те ни милиона клиенти”, каза Херберт Степич, Главен изпълнителен директор на Райфайзен Интернешънъл и Заместник-председател на РЦБ.

  Непрекъсващ успех, дори и в тежки времена

  Дъщерните банки в Босна и Херцеговина и Сърбия получават наградата на Глоубъл Файнанс за седми пореден път, а Татра банка в Словакия – за девети път в своята история.

  *****

  Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ) е централната институция на Австрийската банкова група Райфайзен – най-голямата банкова група в страната. Тя е водеща корпоративна и инвестиционна банка в Австрия и счита Централна и Източна Европа (ЦИЕ) за свой вътрешен пазар. РЦБ е единствената австрийска банка с глобална мрежа от офиси, която покрива всички важни световни финансови центрове. Тя оперира и в Азия чрез клонове и представителни офиси.
  Чрез дъщерното си дружество Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ, което се търгува на фондовата борса, РЦБ управлява една от най-големите банкови мрежи в Централна и Източна Европа. 17 пазара в региона са покрити от дъщерни банки, лизингови компании и многобройни доставчици на други финансови услуги. 56 500 служители на Групата обслужват 15.1 милиона клиенти чрез 3000 банкови офиси.

  Глоубъл Файнанс (Global Finance) е месечно списание, основано през 1987г., чиято цел е да информира корпоративни лидери, банкери и инвеститори за глобалния бизнес и финанси. Изданието е със седалище в Ню Йорк, има над 50-хиляден тираж и читатели в 163 страни.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.