Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк намалява стойността на банковия ресурс за всички кредити

  08.12.2010
   

  Падат лихвите за граждани, малки и средни предприятия и корпоративни клиенти

  Райфайзенбанк понижава стойността на банковия ресурс /СБР/ за всички кредити за физически лица с 50 базисни точки съответно до 5.90% за евро и до 7.50% за лева годишно. Новата по-ниска стойност на банковия ресурс влиза в сила от утре за всички новоотпускани кредити в лева и евро, а за съществуващите кредити намаленият СБР ще се отрази върху лихвата поетапно по падежни дати през месец януари 2011 г. Райфайзенбанк понижава и СБР за всички фирмени кредити и кредити за малки и средни предприятия до същите нива.

  “Решението ни за намаляване на стойността на банковия ресурс следва очерталата се тенденция на понижение на лихвенитe нива по депозити в българската банкова система от началото на годината, спада на СОФИБОР и стабилизирането на премията за риск на страната. През последните месеци постигнахме и оптимизиране на разходите на Банката по първичния депозитен ресурс и договорихме външно финансиране при конкурентни лихвени условия, което ни позволява да подобрим и лихвите по кредитите на нашите клиенти.”, коментира Момчил Андреев, Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД. “Освен с по-ниските лихви ще подпомогнем допълнително коректните си клиенти и с предоставяне на гратисни периоди и други облекчения за обслужване на кредитите през зимните месеци ”, допълва той.
  Стойността на банковия ресурс е референтният лихвен процент, при който банката осигурява ресурс за финансиране на клиенти, увеличен с разходите по управление на падежната структура на активите и пасивите на банката и други законоустановени разходи. Подробна информация за методологията на изчисляването на СБР може да бъде намерена на сайта на банката rbb.bg в секция индивидуални клиенти/ кредити.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.