Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк предсрочно усвои Гаранционно споразумение за 15 млн. лева от Националния гаранционен фонд (НГФ)

  20.12.2010
   
  • Допълнителни 2.5 милиона лева за улесняване достъпа на малкия бизнес до финансиране

  Райфайзенбанк (България) ЕАД предсрочно усвои портфейлна гаранция на стойност 15 млн. лева за поделяне на риска по кредити, отпускани на микро, малки и средни предприятия, по споразумението с Националния Гаранционен Фонд от 2009 г. В рамките на Гаранционното споразумение бе отпуснато финансиране на над 500 малки и средни компании за близо 32 млн. лева.
  “Благодарение на Гаранционната схема осигурихме по-лесен достъп до финансиране на малкия и среден бизнес при по-добри условия и обезпечение”, заяви Момчил Андреев, Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк.
  Поради активната работа на банката в кредитирането на малки и средни предприятия, както и големия интерес към гаранционната линия, Райфайзенбанк и Националният Гаранционен Фонд към Българската банка за развитие, се споразумяха за допълнителни 2.5 млн. лева, които да бъдат усвоени до края на годината. Целта на Гаранционната схема е да подпомогне развитието на малките и средни предприятия със стартиращ и съществуващ бизнес в България, като се улесни достъпа им до финансиране при отпускането на инвестиционни и оборотни кредити.

  В рамките на Гаранционната схема могат да бъдат финансирани проекти на малкия бизнес, като максималната гарантирана сума е 250 000 лева, а максималният срок до 2 години за оборотни кредити и до 500 000 лева за инвестиционни кредити, чийто максимален срок е до 10 години.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.