Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Съвременен ехокардиограф за диагностика на деца със сърдечни заболявания бе закупен със средства от кампанията “Избери, за да помогнеш”

  07.06.2010
   

  Съвременен ехокардиограф за диагностика на деца със сърдечно-съдови заболявания, на стойност 60 000 лв., бе закупен със средства от дарителската кампания на Райфайзенбанк «Избери, за да помогнеш» и вече функционира в Детската реанимация и Детската сърдечна операционна на Университетската национална кардиологична болница.

  Председателят на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк Момчил Андреев и доц. Маргарита Цонзарова - Началник Клиника по детски болести и детска кардиология към Националната кардиологична болница представиха новата медицинска апаратура

  Председателят на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк Момчил Андреев и доц. Маргарита Цонзарова - Началник Клиника по детски болести и детска кардиология към Националната кардиологична болница представиха новата медицинска апаратура

  Годишно в болницата се правят около 350 операции на деца, като 20% от тях са на новородени. Новият ехокардиограф извършва контрол на оперативната корекция в детската реанимация веднага след операцията, позволява проследяване на най-ранните ефекти от операцията, а неговата мобилност дава възможност за експлоатация в две отделения. Общата сума за каузата на децата със сърдечни заболявания, която бе събрана по време на дарителската кампания възлезе на близо 65 000 лв., като дарението само на Райфайзенбанк и 492 нейни служители, които подкрепиха този проект, бе за 64 000 лв.
  Университетската национална кардиологична болница е една от най-големите болници на Балканите, в която се осъществява високоспециализирана диагностика, лечение и рехабилитация на сърдечно-съдови заболявания. Клиниката по детски болести и детска кардиология към болницата е единствената в страната, в която се осъществява цялостна диагностика и лечение на деца с вродени и придобити сърдечни заболявания, ритъмни и проводни нарушения, болести на миокарда и перикарда. В сектора за интензивно лечение се приемат деца с тежки заболявания на дихателната система, включително новородени и недоносени, нуждаещи се от дълготрайна апаратна вентилация.

  По време на кампанията “Избери, за да помогнеш” 2009 г. бяха събрани 368 545 лв. за над 30 благотворителни проекта на 23 организации и институции, като в инициативата със своите лични дарения се включиха 2833 служители на банката. В края на месец април 2010г. бе представена първата медицинска апаратура, закупена със средства от кампанията – 13 съвременни апарата за венозни вливания, които вече функционират в Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания.

  Медийни партньори на инициативата на Райфайзенбанк «Избери, за да помогнеш» са Дир.бг, БНТ, Нова телевизия, БНР, Дарик радио, в. Стандарт и в. Труд.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.