Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк: Българската икономика ще продължи да расте и през 2012 г.

  12.10.2011
   

  Райфайзенбанк (България) ЕАД публикува месечния си макроикономически обзор на актуалните към края на септември 2011 г. данни. Анализаторите на банката отбелязват положителното изменение на потреблението и износа през второто тримесечие на годината, които определят ускорението на растежа на БВП до 2.2% на годишна база, като същевременно обръщат внимание и на продължаващия спад на инвестициите в страната. Високите темпове на спестяване, които се наблюдават, допринасят съществено и за подобряването на салдото на текущата сметка.

  Производителността на труда, изчислена като БВП на един зает, нараства вече пет поредни тримесечия с темпове над 5% на годишна база, най-вече поради спада в броя на заетите и в значително по-малка степен поради икономическия растеж. Ниските равнища на бюджетния дефицит към момента предполагат изпълнение на фискалния критерий за членство в Еврозоната към края на тази година.

  „В момента опасенията, свързани със състоянието на европейските икономики, са факторът, който основно тревожи пазарите, инвеститорите и потребителите, а това води до допълнително влошаване на очакванията и у нас. През изминалата седмица анализаторите на Райфайзен понижиха чувствително своите прогнози за растежа в Еврозоната, което естествено доведе и до ревизия на очакванията за България. Предвиждането ни е за 2% растеж на БВП на страната през тази и следващата година, като по-осезаеми положителни ефекти за икономиката ще можем да видим едва през втората половина на 2012 г.”, коментира главният икономист на Райфайзенбанк (България) Калоян Ганев.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.