Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк отпусна 4.5 милиона евро кредит на Англо-Американското училище

  17.08.2011
   

  Райфайзенбанк (България) ЕАД отпусна десетгодишен инвестиционен кредит на Англо-Американското училище в София на стойност 4.55 млн. евро.
  Средствата от кредита ще се използват за изграждането на нова училищна сграда, която ще се намира непосредствено до съществуващата база на училището в кв. Панчарево в София. Новата училищна сграда, в която ще се помещават класните стаи за прогимназиалния и гимназиален курс на Англо-Американското училище, има разгъната застроена площ от около 9300 кв.м. Тя ще притежава LEED сертификат на US Green Building Council (USGBC) за зелено строителство. Освен с екологична устойчивост, сградата ще се отличава и с характерни архитектурни елементи, сред които първият «зелен покрив» в България и открит амфитеатър, проектиран по подобие на Античния театър в Пловдив.

  “Това е едно от успешните учебни заведения в България с голям потенциал за развитие, което Райфайзенбанк ще подкрепи”, каза Момчил Андреев, председател на УС и изпълнителен директор на Райфайзенбанк. “Досегашните резултати и неговия бизнес план показват способността на училището да обслужва кредита и е доказателство за това, че образованието е важна сфера, в която трябва да се инвестира”, допълни той.

  Англо-американско училище е международно училище, основано през 1967 г., което предлага образователна програма на ученици от 4 до 18 годишна възраст от всички националности. Училището е акредитирано от New England Association of Schools and Colleges (NEASC) и Council of International Schools (CIS). ААУ предлага обучение по международната International Baccalaureate (IB) програма.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.