Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк подписа Гаранционно споразумение за 40 млн. лева с Националния гаранционен фонд

  17.08.2011
   

  Райфайзенбанк (България) ЕАД и Националният Гаранционен Фонд (НГФ), дъщерно дружество на Българска банка за развитие, подписаха гаранционно споразумение за общо 40 млн. лева, включващо лимита и по предходното споразумение за поделяне на риска по кредити и банкови гаранции за малки и средни предприятия /МСП/. Целта на Гаранционната схема е да подпомогне развитието на малките и средни предприятия със стартиращ и съществуващ бизнес в България, като се улесни достъпа им до финансиране при отпускането на инвестиционни и оборотни кредити, и се насърчи създаването на нови работни места.

  Благодарение на партньорството ни с Националния гаранционен фонд по първото споразумение, финансирахме над 700 проекта на малки и средни предприятия за повече от 41 млн. лева”, коментира Момчил Андреев, Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк. “Новото споразумение ще ни даде възможност да осигурим на българските фирми и предприемачи по-лесен достъп до финансиране при още по-добри условия”, допълни той.

  В рамките на Гаранционната схема, Райфайзенбанк финансира проекти на малки и средни предприятия, като максималната гарантирана сума при предоставянето на оборотни кредити е увеличена до 300 хил. лева, в сравнение с 250 хил.лева по предходното споразумение, а срокът на гаранцията е до 2 години. При инвестиционните кредити максималната гарантирана сума е до 500 хил. лева, а срокът на гаранцията се удължава от 10 на 15 години. В рамките на споразумението е включена и нова програма “Контрагаранции по издадени банкови гаранции” при максимална гарантирана сума до 500 хил. лева и срок на контрагаранцията до 5 години.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.