Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк стартира нова услуга - изкупуване на златни и сребърни изделия от физически лица

  28.09.2011
   

  Високотехнологична рентгенова апаратура определя пробата, примесите и теглото на златните или сребърни артикули на гражданите

  Райфайзенбанк стартира предлагането на нова услуга – изкупуване на златни и сребърни артикули от физически лица. Банката започва изкупуване на инвестиционно злато – монети и кюлчета, както и на бижута, и други изделия от жълто злато и сребро, които отговарят на определени условия. Изкупуването на златните и сребърните артикули се извършва в специално оборудван офис на Райфайзенбанк на бул. Арсеналски 11 в София, където на място, пред погледа на клиента, се извършва анализ на метала чрез най-съвременна и точна апаратура – рентгенофлуорисцентен апарат.

  Клиентите на банката – пълнолетни физически лица могат да продадат от свое име и за своя сметка инвестиционно злато - монети с проба 900/1000 и по-висока, които са отсечени след 1800 г., както и златни кюлчета с проба 995/1000 и точно определено тегло. Райфайзенбанк изкупува и изделия от жълто злато, които не отговарят на изискванията за инвестиционно злато с проба 499.9/1000 (12 карата) и по-висока – например бижута, като банката не изкупува паметници на културата и изделия с инкрустирани камъни, както и бяло и розово злато. Освен злато клиентите могат да продадат и изделия от сребро с проба от 900/1000 или по-висока.

  “За малко повече от година, след като стартирахме търговията с благородни метали, банката се наложи като един от лидерите на пазара, като постоянно разширявахме гамата от предлагани продукти и услуги”, коментира Момчил Андреев, Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк. “След като предложихме възможността за обратно изкупуване на златни кюлчета и монети, закупени от нас, сега, Райфайзен е първата банка в България, която започва изкупуването на всякакви други златни и сребърни изделия от физически лица”, допълни той.

  Цената за изкупуване на злато и сребро е съобразена с движението на цените на ценните метали на световните борси, като банката ще я обявява ежедневно в офисите си и на интернет страницата си www.rbb.bg. Благодарение на внедрената апаратурата, клиентите получават точна информация за теглото, пробата, карата и химичните елементи, съдържащи се в изделието. За осъществяване на сделката e необходимо предоставянето на документ за самоличност, а анализът на изделието от благороден метал отнема не повече от няколко минути.

  Освен услугата изкупуване на артикули от благородни метали, Райфайзенбанк предлага и инвестиционно злато, закупено от Райфайзен Централбанк Австрия, под формата на златни кюлчета и монети, отсечени в Австрийския монетен двор. Райфайзенбанк предлага и възможност за обратно изкупуване на златните кюлчета и монети, закупени чрез нея. Закупените златни кюлчета и монети се съхраняват в сейф на Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ) и не се доставят физически на клиента. Банката предоставя възможност на клиентите да закупят и изделия от благородни метали – монети, кюлчета, медальони и др. в 115 офиса в цялата страна.

  Високотехнологична рентгенова апаратура определя пробата, примесите и теглото на златните или сребърни артикули на гражданите

  Райфайзенбанк стартира нова услуга - изкупуване на златни и сребърни изделия от физически лица

  Златни и сребърни изделия от физически лица

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.