Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк: Възстановяването е крехко и силно зависимо от международната конюнктура, сътресенията на финансовите пазари крият рискове за растежа

  11.08.2011
   

  Райфайзенбанк (България) ЕАД публикува месечния си обзор на актуалните към края на юли 2011 г. макроикономически данни. Според анализаторите на банката възстановяването на икономиката на България продължава да бъде крехко и силно зависимо от развитието на международната стопанска конюнктура. Нетният износ продължава да бъде основният фактор за подобрението на макроикономическите показатели на страната. Възстановяването на вътрешното търсене изостава от очакванията, а по отрасли икономическото развитие е неравномерно – промишлеността отбелязва добри темпове на нарастване на продукцията, главно поради доброто експортно търсене, докато при строителството сигнали за оживление не се наблюдават.

  Според главния икономист на банката Калоян Ганев, динамиката на краткосрочните индикатори дава основание да се очаква отново малък икономически растеж от порядъка на 2-2.5% на годишна база за второто тримесечие на 2011 г. Последните силни колебания на световните финансови пазари обаче, могат да доведат до забавяне на икономиките на основните търговски партньори на страната през следващите тримесечия. Ако това се случи, може да се очаква свиване на обемите на българския износ спрямо наблюдаваните през последните месеци равнища. Доколкото до момента износът е основният двигател за икономическото възстановяване, подобно развитие би се отразило негативно върху производствената активност на експортно ориентираните компании, както и върху пазара на труда. Това би предизвикало допълнителен спад на вътрешното търсене, който може да върне икономиката на страната обратно в рецесия.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.