Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Херберт Степич получава Голям златен орден на честта за заслуги към Република Австрия

  31.01.2012
   
  • Отличието се връчва от президента на Република Австрия Хайнц Фишер по предложение на федералния министър на финансите Мария Фектер
  • Висока оценка на международната ангажираност на РБИ и пионерската й дейност в Централна и Източна Европа

  На церемония днес на обяд федералният президент на Австрия Хайнц Фишер връчи на Херберт Степич, Главен изпълнителен директор на Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) Големия златен орден на честта за заслуги към Република Австрия. Орденът се връчва по предложение на министъра на финансите Мария Фектер за икономическите заслуги на Херберт Степич и най-вече за международната ангажираност на РБИ и пионерската й дейност в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Тази дейност допринесе за откриването на нова бизнес среда както за местни, така и за международни банки, и преди всичко за тези с австрийски произход. Регионът продължава да предлага значително по-голям потенциал за растеж от Западна Европа. Освен това, Степич има и голям принос в разработването на този нов пазар за австрийската икономика като цяло.

  В речта си при приемане на отличието Степич подчерта, че орденът ще повиши неговата мотивация. Той заяви, че го приема от името на хилядите служители, които работят с голям ентусиазъм и мотивация, въпреки трудния икономически климат в момента. “Дори след 25 години считам себе си за мисионер по отношение на Централна и Източна Европа и се опитвам да изразя страстта си към този регион. Разбирам хората от региона и тяхното желание да постигнат благосъстояние, каквото техните родители не са имали. ЦИЕ продължава да бъде регионът на растеж на Европа и важен фактор за растежа на австрийската икономика”, каза Степич.

  Големият златен орден на честта за заслуги към Република Австрия е едно от най-високите отличия на Австрия за хора от бизнеса. Освен семейството на господин Степич на церемонията присъстваха главният изпълнителен директор на Уникредит Вилибалд Чернко, управителят на Австрийската национална банка Евалд Новотни, председателят на Австрийската асоциация Райфайзен Кристиян Конрад, бившият австрийски вицеканцлер Йозеф Прьол и главният изпълнителен директор на Ерсте Груп Андреас Трайхл.

  Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) приема както Австрия, където е водеща корпоративна и инвестиционна банка, така и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), за свой вътрешен пазар. В ЦИЕ, РБИ управлява широка мрежа от дъщерни банки, лизингови компании и многобройни доставчици на специализирани финансови услуги на 17 пазара.

  РБИ е единствената австрийска банка с присъствие както в световните финансови центрове, така и в Азия, която е другият географски фокус на групата.

  Общо около 60 000 служители на РБИ обслужват близо 13.7 милиона клиенти чрез около 2 900 офиса, като мнозинството от тях са в Централна и Източна Европа.

  РБИ е собственост на Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ), която индиректно притежава около 78.5% от капитала на банката. Останалата част се търгува свободно на Виенската фондова борса. РЦБ е централната институция на Австрийската банкова група Райфайзен – най-голямата банкова група в страната, която оперира като главен офис за цялата Група РЦБ, включваща и РБИ.

  Херберт Степич получава Голям златен орден на честта за заслуги към Република Австрия

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.