Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзен Банк Интернешънъл с награда от Юромъни за най-добра регионална банка в Централна и Източна Европа

  06.07.2012
   
  • Райфайзен Банк Интернешънъл получава признанието за 7-ми път
  • Това е третата награда за Райфайзен Банк Интернешънъл за “Най-добра банка” в Централна и Източна Европа за 2012 г.
  • Райфайзен Банк Босна и Херцеговина получава местна награда за “Най-добра банка”

  Както и през 2011, британското финансово списание Юромъни присъди наградата за “Най-добра банка в Централна и Източна Европа” (ЦИЕ) на Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) на церемония в Лондон вчера вечерта.

  "Тази 7-ма награда утвърждава лидерската ни позиция в ЦИЕ и нашите устойчиви постижения. От първичното ни публично предлагане през 2005 г. насам, всяко тримесечие отчитаме значителна печалба, независимо от понякога трудната икономическа ситуация. Наскоро приключилата сделка по придобиването на Полбанк в Полша допълнително ще заздрави отличната ни позиция в ЦИЕ”, заяви Херберт Степич, председател на Управителния съвет на РБИ.

  Наградата на Юромъни е третата, която РБИ получава през тази година за отличното обслужване, което предлага на частни и корпоративни клиенти в ЦИЕ. През април списание Глобал Файнанс определи РБИ като “Най-добра банка в Централна и Източна Европа” за осми път, а през май РБИ за трети път получи престижното отличие “Най-добра банка в ЦИЕ и ОНД” от ЕМЕА Файнанс.

  Подразделението на РБИ – Райфайзен Банк Босна и Херцеговина, също имаше повод за радост вчера, след като получи местната награда за “Най-добра банка”.

  Юромъни е световен лидер сред изданията в областта на банковото дело, финансите и капиталовите пазари. За повече от 20 години от съществуването си наградите за изключителни постижения отличават най-добре представящите се финансови институции на всеки важен финансов пазар и продуктов сектор, както и водещите банки в над 100 страни.

  * * * * *

  Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) приема както Австрия, където е водеща корпоративна и инвестиционна банка, така и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), за свой вътрешен пазар. В ЦИЕ, РБИ управлява широка мрежа от дъщерни банки, лизингови компании и многобройни доставчици на специализирани финансови услуги на 17 пазара. РБИ е единствената австрийска банка с присъствие както в световните финансови центрове, така и в Азия, която е другият географски фокус на групата. Около 61 300 служители на РБИ обслужват около 14.6 милиона клиенти чрез около 3100 офиса, като мнозинството от тях са в Централна и Източна Европа (тези данни включват Полбанк).

  РБИ е собственост на Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ), която индиректно притежава около 78.5% от капитала на банката. Останалата част се търгува свободно на Виенската фондова борса. РЦБ е централната институция на Австрийската банкова група Райфайзен – най-голямата банкова група в страната, която оперира като главен офис за цялата Група РЦБ, включваща и РБИ.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.