Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк: Краткосрочните индикатори сочат сравнително слабо последно тримесечие на 2011 г.

  09.02.2012
   

  Райфайзенбанк (България) ЕАД публикува месечния си анализ на макроикономическите данни, налични към края на януари 2012 г. В изданието е отразено забавянето на ръста на промишленото производството от 3.3% през третото тримесечие до 1.6% на годишна база средно за октомври и ноември. За същия период са отчетени годишни спадове на вътрешната търговия и на строителната продукция съответно с 3.3% и 10.5%. Според анализаторите данните създават очаквания за сравнително слаб растеж на икономиката през четвъртото тримесечие на 2011 г.

  Отчетената инфлация през декември е 2.8% спрямо края на 2010 г., като стойността е по-ниска от прогнозната и отразява слабото вътрешно търсене. Безработицата нараства за същия месец до 11.5% (от 10.8% през ноември), което е очаквано с оглед сезонно слабата икономическа активност през зимата и липсата на устойчиво възстановяване на пазара на труда през изминалото лято. Фискалният сектор е завършил годината с по-добри от очакваните резултати, като бюджетният дефицит е сведен до 2.1% значително под границата от 3%.

  „Несигурността по отношение на доходите и заетостта, както и очакванията за повторение на рецесията в Еврозоната са основните фактори, които карат домакинствата и фирмите у нас да предпочитат спестяването в банкови депозити пред инвестициите и потреблението.” коментира главният икономист на Райфайзенбанк (България) Калоян Ганев. „Забавянето на решението с дълговата криза в Европа ще продължи да оказва неблагоприятен ефект върху българската икономика и през следващите месеци”, добави Ганев.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.