Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Карл Севелда е новият главен изпълнителен директор на РБИ

  07.06.2013
   

  • 15-годишен опит в банката, на поста заместник главен изпълнителен директор от 2010 г.
  • Изразено доверие от името на Надзорния съвет и потвърждение на бизнес стратегията
  • Йохан Щробл е новият заместник главен изпълнителен директор

  Днес Надзорният съвет на Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) прие оставката на Херберт Степич от поста главен изпълнителен директор, като решението влиза в сила веднага. Това решение бе взето след като Херберт Степич подаде оставката си по лични причини на 24 май 2013 г. В същото време, Карл Севелда (63 г.), който досега бе член на управителния съвет с ресор Корпоративно банкиране, бе определен за главен изпълнителен директор и ще поеме новите си функции веднага. Новият договор на Севелда изтича в средата на 2017 г. Йохан Щробл бе определен за заместник главен изпълнителен директор, като неговия договор, както и договора на главния финансов директор Мартин Грюл също бяха продължени до средата на 2017 г.

  “С назначението на Карл Севелда, имаме добър приемник за поста главен изпълнителен директор на Райфайзен Банк Интернешнъл. Той работи в банката от 15 години, а е заместник главен изпълнителен директор от 2010 г. и е много добре познат както сред клиентите, така и в Австрийската банкова група Райфайзен. Неговото назначение е израз на увереността на Надзорния съвет в продължаването на сегашната стратегия. Считаме продължаването както на управленската, така и на бизнес линията за един от ключовите фактори за успех, особено в такива предизвикателни времена”, каза Валтер Ротенщайнер, Президент на Надзорния съвет на РБИ. “ От името на целия Надзорен съвет, искам да благодаря на Херберт Степич за неговите повече от 40 години отдаденост и огромни заслуги към Банковата Група Райфайзен. Неговата стратегическа визия и ефективно реализирани умения изиграха жизненоважна роля за изграждането на РБИ като водеща банкова група в Австрия и в Централна и Източна Европа.”

  “Удовлетворен съм от доверието, което ми бе оказано и очаквам тази нова задача. Последните години не бяха лесни, заради икономическата среда, но проактивните промени в нашата стратегия доказаха, че са успешни”, каза Карл Севелда. “Затова аз ще продължа същия курс, който моите колеги от борда и аз следвахме, заедно с Херберт Степич. Моето назначение на поста главен изпълнителен директор индиректно е и потвърждение на правилността на този курс”.

  Карл Севелда има над 35-годишен опит в банковата индустрия, включително повече от 20 години в Кредитанщалт. От 1998 до 2010 г., той е член на Надзорния съвет на Райфайзен Централбанк Австрия АГ и заместник-председател на Надзорния съвет на Райфайзен Банк Интернешънъл от 2010 г.
  Заедно с новия си пост на Главен изпълнителен директор, Севелда ще остане отговорен за Корпоративното банкиране докато Надзорният съвет не вземе решение за ново функционално разпределение.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.