Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Оливер Рьогл: Очакваме българската икономика да отбележи растеж от 2% през 2014 г.

  02.10.2013
   

  На бизнес среща с журналисти в София, Оливер Рьогл се представи като Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД. Той презентира очакванията на Райфайзен Рисърч за българската икономика: “Макроикономическата ситуация в Европа и България все още оказва негативен ефект върху българския бизнес и потреблението на домакинствата. Еврозоната вече излезе от рецесията и очакванията са, че в края на тази година и през 2014 г. икономиката ще започне да се възстановява, което ще окаже положително влияние и върху българската икономика. Прогнозата на Райфайзен Рисърч е за растеж на българския БВП през 2013 г. от 0.5% на годишна база и 2% през 2014 г.”.

  Според първите наблюдения на Рьогл, българската банкова система остава стабилна, въпреки продължаващата трудна икономическа ситуация: “Банковият сектор е стабилен, ликвиден и добре капитализиран. Рисковете са овладени, благодарение на солидните буфери в системата, а ускоряването на икономическия растеж в Еврозоната и България в средносрочна перспектива, ще стимулира и растежа в кредитирането”. В периода 1998 – 2000 г., Оливер Рьогл е заемал длъжността член на Надзорния съвет на Райфайзенбанк (България) и поради тази причина интеграцията му към нея бе улеснена. “Един от ключовите приоритети пред мен е банката да има добро ниво на рентабилност и за да постигнем това ще използваме всички допълнителни възможности за генериране на приходи във всеки един от бизнес сегментите”, коментира Рьогл и допълни, че фокусът през предстоящите няколко години ще бъде поставен върху обслужването на клиенти, експанзията, повишената ефективност и рентабилността, както и върху прозрачността, и основния капитал на банката – нейните служители.

  Оливър Рьогл Оливър Рьогл започва кариерата си в Групата Райфайзен през 1991 г., като до 1998 г. работи в Русия. През 2001 г. става член на управителния съвет на дъщерната банка на банковата група Райфайзен в Сърбия, а от ноември 2005 г. е неин главен изпълнителен директор. Под негово ръководство Райфайзен банка а.д.- Сърбия е била отличавана многократно с престижни международни и национални награди, сред които няколко пъти “Най-добра банка в Сърбия” на сп. Global Finance, “Най-добра банка в Сърбия” според сп. Euromoney и “Банка на годината в Сърбия” на сп. The Banker. Оливър Рьогл е роден във Велс, Австрия през 1964 г. Завършил е Икономическия университет във Виена и е магистър по икономически и социални науки със специализация “Банки и финанси”. Специализирал е и в Университета в Илинойс, САЩ. Владее немски, английски и сръбски език, и ползва руски и френски. Има една дъщеря. “По време на работата ми в Сърбия, а и преди това в Русия, научих сръбски и руски перфектно. Ангажирам се, че и в България ще положа максимални усилия, за да доведа българския си до подобно ниво”, каза Рьогл.

   

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.