Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Оливър Рьогл ще e новият главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България)

  05.06.2013
   

  Надзорният съвет на Райфайзенбанк (България) ЕАД определи Оливър Рьогл за председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на банката, като той поема поста на Момчил Андреев. Оливър Рьогл вече е получил одобрение от БНБ. Той ще заеме новия си пост от 1 август 2013 г., като до този момент функциите на Главен изпълнителен директор ще продължат да бъдат изпълнявани от Ценка Петкова в допълнение към функциите й на Главен финансов и Главен оперативен директор.

  Оливър РьоглОливър Рьогл започва кариерата си в Групата Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) през 1991 г. През 2001 г. той става член на управителния съвет на дъщерната банка на РБИ в Сърбия, а от ноември 2005 г. е неин главен изпълнителен директор. Под негово ръководство Райфайзен банка а.д.- Сърбия е била отличавана многократно с престижни международни и национални награди, сред които няколко пъти “Най-добра банка в Сърбия” на сп. Global Finance, “Най-добра банка в Сърбия” според сп. Euromoney и “Банка на годината в Сърбия” на сп. The Banker.

  Оливър Рьогл е роден във Велс, Австрия през 1964 г. Завършил е Икономическия университет във Виена и е магистър по икономически и социални науки със специализация “Банки и финанси”. Специализирал е и в Университета в Илинойс, САЩ. Владее немски, английски и сръбски език, и ползва руски и френски.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.