Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк е първата финансова институция в България, която въвежда 3-D Secure интернет плащания с карти с динамичен код за потвърждение

  28.10.2013
   

  В партньорство с MasterCard, Райфайзенбанк (България) ЕАД въвежда нова услуга на българския пазар – 3-D Secure плащания с динамичен код на потвърждение чрез техническо решение, разработено от MasterCard. Новата функционалност е без допълнителни разноски за картодържателите и дава най-високо възможно ниво на сигурност на интернет покупките с дебитни карти, както и с кредитната карта РайКАРТ, издадени от Райфайзенбанк.

  Избраното решение на MasterCard осигурява по-висока защита чрез динамичния еднократен код за допълнително потвърждение на онлайн плащанията, в сравнение с традиционния подход със статичен код. Картодържателите не трябва да помнят поредната парола, а всеки път, когато пазаруват онлайн, ще получават SMS с еднократен код. Фактът, че този код е различен всеки път и че само картодържателят го знае, означава спокойно и приятно пазаруване и е преграда срещу неоторизирано използване на картата.

  „Радваме се, че вече предлагаме на картодържателите си по-висока сигурност и защита при плащания в интернет”, каза Ани Ангелова, член на управителния съвет на Райфайзенбанк. „За допълнително удобство сме улеснили значително процеса на регистрация - вместо в банков офис, чрез токен или инсталиране на приложение, клиентите ни ще активират функционалността по време на интернет покупка на сайт, участващ в програмата. При следващи покупки ще ги уведомяваме за еднократния код със SMS, независимо кой български мобилен оператор използват и какъв телефон имат”, допълни тя.

  Транзакцията ще се приключва, само ако е въведен правилен код за потвърждение. Затова неоторизирано плащане без верен динамичен код няма да бъде успешно.

  „Стремително растящият брой онлайн магазини - както по света, така и в България, показва колко удобно е пазаруването в интернет – виртуално можем да купуваме стоки и услуги навсякъде, а всъщност да си стоим вкъщи, да пътуваме или да ползваме мобилно устройство. С динамичния код за потвърждаване на интернет плащанията в рамките на платформата 3-D Secure, картодържателите освен удобството, получават и защита от най-високо ниво”, каза Артур Туремка, генерален мениджър за Балканите в MasterCard Europe.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.