Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Фич присъди инвестиционен дългосрочен рейтинг „BBB+“ на Райфайзенбанк (България) ЕАД

  19.06.2014
   

  Рейтингова агенция Фич (Fitch Ratings) присъди дългосрочен рейтинг 'ВВВ+' (Long-term foreign currency Issuer Default Ratings - IDR) на Райфайзенбанк (България) ЕАД, с негативна перспектива. Кредитният рейтинг е най-високият възможен рейтинг за финансова институция, който е равен на  тавана за страната 'ВВВ+'. Негативната перспектива отразява негативната перспектива на едноличния собственик на Райфайзенбанк (България), Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) (Long-term foreign currency  IDR: A/Negative).

  Един от основните фактори определящи рейтинга e виждането на Фич, че Райфайзенбанк (България) е стратегическа банка за собственика си РБИ и подкрепата от банката-майка ще продължи. Присъденият рейтинг отчита стабилната депозитна база, капитализацията на банката и добрите й ликвидни буфери, подкрепени от положителния ефект от трансфера на опита и политиките на Райфайзен Банк Интернешънъл в областта на управлението на риска. От друга страна, много малка част от привлечения ресурс и от финансирането на банката се формира от банката-майка.

  Това е първият рейтинг, който Райфайзенбанк (България) получава от Фич рейтингс и вторият от международно призната рейтингова агенция. 

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.