Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Водещи специалисти на УМБАЛ “Александровска” прегледаха безплатно очите на над 200 деца от Община Карлово

  24.04.2014
   

  Общинската библиотека в Карлово осигури условията за проведените прегледи

  Водещи офталмолози на УМБАЛ “Александровска” извършиха безплатни очни прегледи на над 200 деца до 10 годишна възраст в Общинската библиотека в Карлово. Прегледите са част от проекта на УМБАЛ “Александровска” – “Направи добро – безплатни очни прегледи за деца до 10 годишна възраст”, за който бяха събрани 12 394 лева  по време на петата дарителска кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” 2013 г. Карловската библиотека, която е любезен домакин на благотворителната акция на офталмолозите също е бенефициент  в дарителската кампания на Райфайзенбанк с проекта  “Да върнем децата в библиотеката”.

  Досега екипът от очни специалисти от УМБАЛ “Александровска” и студенти по медицина от МУ - София са прегледали над 4,000 деца, предимно от Северозападна България, с цел ранно откриване и превенция на очните заболявания. На 414   нуждаещи се от очила деца, са били дарени такива. За над 90% от децата (3 786 деца) това е била първа консултация с очен специалист. Всички малки пациенти, за които се е налагало допълнително лечение са го продължили в Очната клиника на УМБАЛ “Александровска”.

  През есента на миналата година инициативата обхваща и бежанските лагери в град София и с. Ковачевци, като екип от лекари и доброволци преглеждат над 1,000 деца, като всяко дете е  получило и пакет с лакомства, а на всички деца които имат нужда, са им били дарени лекарства.

  Библиотеката в Карлово традиционно подкрепя различни инициативи и проявява социална отговорност към своите най-малки посетители, които за да могат да четат, трябва да имат и добро зрение. Предстои да бъдат усвоени и дарените им от банката и нейните служители 3 113 лв., с които библиотеката ще обнови детския кът, за да могат и малчуганите да имат достъп до най-новите детски заглавия.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.