Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк намалява Стойността на банковия ресурс/СБР/ в лева – по-ниски лихви за стари кредити в лева, базирани върху СБР

  28.03.2014
   

  Райфайзенбанк понижава стойността на банковия ресурс /СБР/ с 80 базисни пункта за кредити в лева, чиято лихва е базирана на индекса СБР, като по този начин индексът се намалява от 6,65% на 5,85% годишно. Намалението важи за кредитите в лева на фирми и физически лица, базирани на Стойност на банковия ресурс и надбавка.  Стойността на банковия ресурс е лихвеният процент, при който банката осигурява ресурс за финансиране на клиенти, увеличен с разходите по управление на падежната структура на активите и пасивите на банката и други законоустановени разходи.

  Новата по-ниска стойност на банковия ресурс за съществуващите кредити, базирани на този индекс, ще се отрази върху лихвата поетапно по падежни дати след 01 април 2014 г. Намалението няма да окаже влияние върху лихвите по кредитите, които се формират на база SOFIBOR. “Решението за намаляване на стойността на банковия ресурс за кредити в лева следва публично оповестената от банката методология за определяне на този индекс”, коментира Ани Ангелова, Изпълнителен директор на Райфайзенбанк с ресор “Банкиране на дребно”. 

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.