Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Експозиция с арт инсталации представи Райфайзенбанк за 20-годишнината си

  23.04.2015
   

  Контемпорари композициите са подчинени на темата "Перспективи"

  Осем интерактивни произведения на съвременното изкуство на тема "Перспективи" бяха представени пред гостите на 20-годишнината на Райфайзенбанк снощи. Арт инсталациите използват изразните средства на модерното изкуство, за да пресъздадат идеята за ролята на човека в създаването на различна перспектива през неговата гледна точка.

  Всяка инсталация стартира или се изпълва със съдържание, благодарение на интеракция с гостите. Всички инсталации са не просто обект на изкуство, а създават преживяване на участника в тях и дават възможност резултатът да се заснеме.

  "Изложбата е вдъхновена от ценностите на Райфайзенбанк и постиженията й в различни сфери, както и от умението й да вижда възможностите в перспектива. През последните 20 години банката е подпомогнала хиляди малки бизнеси в растежа им, изградила е дългосрочни партньорства с корпоративните си клиенти, оказала е финансова подкрепа на множество семейства да превърнат жилището си в дом или да реализират желанията си", обясни идеята за експозицията Борислава Денева, директор "Комуникации" в Райфайзенбанк България.

  "Арт инсталациите пресъздават темата за перспективите като метафора за постиженията на банката през изминалите 20 години, които са резултат от взаимодествието й с нейните клиенти. Точно както съвременното изкуство изисква интеракция със зрителя, за да съществува", допълни Емилия Стефанова, управляващ директор на агенция All Channels Advertising, която реализира проекта.

  Част от произведенията могат да бъдат видени и прочетени само от определен ъгъл. Погледнати от друга страна представляват безпорядък от привидно произволно поставени вещи като летящи във въздуха папки и класьори и облачно небе. Инсталацията "Готвач" представлява безформена на пръв поглед купчина от различни предмети – кухненски уреди и макети на храна. След осветяването им на стената се отразява сянката на "готвача".

  Една от най-атрактивните инсталации представлява интерактивна стая, в която гостите могат да влязат и да станат част от оптическа излюзия, превръщайки се от джуджета в гиганти. Двуметрова пин арт инсталация пък приема различни форми според желанията на гостите. Мини къща с размерите на къща за кукли позволява на гостите да "влязат" и да се снимат в нея от дистанция, а триизмерна картина показва различни гледки от всяка страна.

  Последната композиция представя дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“ и позволява гостите да направят дарение на място.

  В следващите месеци експозицията ще бъде достъпна за по-широк кръг ценители на модерното изкуство на локация, която ще бъде обявена допълнително.

  Арт инсталация - Папки

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.