Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Фондация „Х. Степич – Благотворителност за ЦИЕ“ подкрепя деца в неравностойно социално положение в България

  02.10.2015
   

  Австрийската фондация „Херберт Степич – Благотворителност за Централна и Източна Европа“ подпомага четири дневни центъра в София, с. Баня, община Нова Загора, гр. Куклен и гр. Малко Търново, където над 200 деца в неравностойно положение получават професионално обучение, образователни и психологически консултации.

  Проектът „Образование за равен старт“ в помощ на деца от ромски произход или от крайно бедни семейства се подпомага от Райфайзенбанк, BILLA и METRO, и се осъществява от Каритас София.

  Днес в София в един от центровете за подкрепа на деца - в кв. Факултета, председателят на фондацията Херберт Степич се срещна с децата и обяви старта на проекта.

  Неговата цел е подобряване на условията за равен достъп до образование и обучение, както и компенсаторна работа за образователна интеграция на  ромските  деца чрез работа с педагози, логопеди, психолози, арт-терапевти, общностни медиатори и доброволци тютoри (студенти). Специалистите ще помагат на децата да постигнат базови езикови познания по български език и да развият социалните си умения. Те ще подкрепят и родители в отглеждането и възпитанието на децата.

  Райфайзенбанк (България) подпомага старта на проекта с дарение от 13 000 лв., събрани в специализираните кутии на Фондация „Х.Степич – Благотворителност за ЦИЕ“, разположени в офисите на банката. Проектът ще бъде включен и в тазгодишното издание на благотворителната инициатива на банката „Избери, за да помогнеш“, която започва в края на годината.

  BILLA България пък осигури на децата от четирите центъра всички необходими ученически принадлежности за успешен старт на новата учебна година, а METRO България помага с осигуряването на 200 спортни екипа, якета и жилетки за децата.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.