Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Благотворителна кампания на Райфайзенбанк помогна за възстановяването на стенопис на Захари Зограф от 1837 г.

  12.09.2016
   
  • 27 служители на банката дариха за Самоковския манастир „Покров на Пресвета Богородица“ и бяха доброволци в акция по почистване на манастира

  Дарителската кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” 2015 г. набра над 3000 лв. в подкрепа на проекта на Самоковския манастир за възстановяването на стенопис на Захари Зограф от 1837 г. Манастирът е един от стоте национални туристически обекта, а стенописът на Захари Зограф е приеман като шедьовър на Самоковската художествена школа. Средствата за възстановяването бяха събрани от лични дарения на служители на Групата Райфайзен, както и от банката, която за всяко дарение от свой служител добави по още 100 лв.

  Освен със своите лични дарения, тази събота служителите на банката участваха и в доброволческа акция, като помогнаха в ежедневието на монахините – боядисаха дръвчетата в двора, почистиха иконите в храма, работиха в манастирската градина.

  Манастирът “Покров на Пресвета Богородица” е единственият запазен в Самоков възрожденски автентичен комплекс от сгради и градини, като още от създаването си през XVIII в. женският метох e средище на духовност и просвета.

  Днес манастирът, посещаван от хиляди български и чужди туристи е от национално значение и е част от културното наследство на България. Той продължава да е действащ, а монахините спазват традициите на благотворителността, като подпомагат децата, които пребивават в Центъра за настаняване от семеен тип в Самоков.

  За седемте си издания до момента кампанията “Избери, за да помогнеш” на Райфайзенбанк е подкрепила 189 значими проекта в сферата на здравеопазването, социалната дейност, екологията, образованието и културата с близо 2.3 млн. лева. Предстои тазгодишното, осмо поредно издание на инициативата, което ще започне в началото на ноември.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.