Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  ЕБВР и Райфайзен Лизинг България разширяват финансирането за малки и средни предприятия

  05.10.2016
   

  Улеснен достъп до финансиране за частния бизнес в България

  Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и Райфайзен Лизинг България ООД - третата по големина лизингова компания в страната, подписаха ново кредитно споразумение в размер на 50 милиона евро, чиято цел е да улесни достъпа на малките и средни предприятия (МСП) до финансиране.

  В рамките на споразумението, Райфайзен Лизинг ще може да отпуска нови кредити на МСП в България, предназначени за закупуване на оборудване, товарни автомобили и ремаркета, леки и лекотоварни автомобили.

  Това е третата кредитна линия от ЕБВР за Райфайзен Лизинг България, като предходните две с общ размер от 40 милиона евро, вече бяха усвоени успешно. Използването от МСП на повече небанкови източници на финансиране, какъвто е лизингът, ще допринесе за по-добра устойчивост на финансовата структура на предприятията.

  Лариса Манастърли, директор на ЕБВР за България, коментира: „Този нов заем идва в момент, в който секторът се съживява след финансовата криза, а търсенето на лизингово финансиране се възстановява. За нас е удоволствие да продължим партньорството си с Райфайзен Лизинг – един от най-силните играчи на лизинговия пазар в България.“.

  Добромир Добрев, заместник председател на УС на Райфайзенбанк (България), с ресор корпоративно банкиране, капиталови пазари и лизинг, коментира: „Благодарение на традиционно доброто ни сътрудничество с ЕБВР и други европейски финансови институции, подкрепяме местния бизнес. В рамките на предходното ни споразумение с ЕБВР сме отпуснали лизингово финансиране на повече от 250 български компании за 20 милиона евро. С новия заем ще увеличим подкрепата си за развитието на малките и средни предприятия в страната.“

  Райфайзен Лизинг България ООД (е универсална лизингова компания, която предлага услугите си чрез мрежата си от офиси в цялата страна, както и чрез клоновата мрежа на Райфайзенбанк (България) ЕАД. Райфайзен Лизинг България е собственост на Райфайзенбанк (България) (24.5%) и Райфайзен-лизинг интернешънъл ГмбХ (75.5%).

  Общият размер на финансирането, което ЕБВР е отпуснала до момента на дружествата от групата Райфайзен в България, възлиза на повече от 130 милиона евро.

  По-нататъшното развитие в сектора на финансовото посредничество е един от приоритетите в дейността на ЕБВР в България. Банката се стреми и към увеличаване на конкурентоспособността на предприятията, включително тези с малък и среден размер, посредством повишаване на ефективността, усъвършенстване на управленските практики и иновации, а също и към намаляване на различията в инфраструктурата чрез комерсиализация и подкрепа на процесите на реформа.

  ЕБВР е сред най-големите институционални инвеститори в България. До момента банката е инвестирала над 3.4 милиарда евро в повече от 230 проекта в страната. Приблизително 80% от инвестициите на банката в България са в частния сектор.

  ЕБВР и Райфайзен Лизинг България подписаха споразумение

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.