Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  “Избери, за да помогнеш” подкрепи изграждането на кът за деца със специални образователни потребности в Пловдивската библиотека

  19.05.2016
   

  Дарителската кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” 2015 г. набра 3 469 лв. в подкрепа на проекта на втората по големина в България регионална библиотека “Иван Вазов“, гр. Пловдив. Средствата за проекта „Заедно в библиотеката“ бяха събрани от лични дарения на служители на Групата Райфайзен, както и от банката, която за всяко дарение от свой служител добави по още 100 лв.

  На събитието, директорът на библиотеката – Димитър Минев и регионалният мениджър за регион Южен Централен на Райфайзенбанк Здравко Запрянов, откриха изградения със средства от кампанията детски кът.

  Благодарение на проекта интегрирането на децата с различни социални и образователни потребности става възможно чрез безплатния достъп до всякакви услуги и ресурси в една нова, вдъхновяваща и стимулираща развитието им среда, където да се чувстват свободни да играят, четат, общуват и творят заедно с останалите деца, игнорирайки различията. Променен е интериорът на читалните зали, закупени са нови детски столчета и стелажи.

  „Обновеният кът ще привлече още повече деца с дислексия, със Синдрома на Даун, с аутизъм и с други физически и психически увреждания. Той ще им даде възможност за придобиване на знания и за активно включване в атрактивни образователни дейности; ще ги утвърди като активни личности, чрез групови задачи и взаимодействия; ще превърне библиотеката в желано място за посещение, учене и забавление“, коментира нейният директор.

  С реализирането на проекта е подобрен жизненият стандарт на децата и са запълнени образователни дефицити. Обновените читални зали могат да се използват и от преподавателите на децата със специални образователни потребности за провеждане на извънкласни занимания, а библиотеката е информационен център, отворен и достъпен за всички.

  За седемте си издания до момента кампанията“Избери, за да помогнеш” е подкрепила 189 значими проекта в сферата на здравеопазването, социалната дейност, екологията, образованието и културата с общо 2 278 660 лева. Предстои тазгодишното издание на инициативата, което ще стартира в началото на ноември./media/filer_public/2016/05/19/obnoven_detski_kyt_v_biblioteka_ivan_vazov_plovdiv.jpg

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.