Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Белодробната болница в Бургас с нов кабинет за изследване на дишането

  20.04.2017
   

  Избери, за да помогнеш лого

  • Благодарение на даренията на служители на Райфайзен е осигурена апаратура за оборудването на кабинета

  Белодробна болница БургасДарителската кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” 2016 г. набра над 11 000 лв. в подкрепа на проекта на Специализираната болница за пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) – „Дишай свободно - профилактика на белодробните заболявания в област Бургас“. Средствата за проекта бяха събрани от лични дарения на 118 служители на Групата Райфайзен, както и от банката, която добави средства към всяко дарение на служител.

  На събитие днес, Любен Чардаков – регионален управител за Югоизточния регион на Райфайзенбанк, управителят на болницата – д-р Евелина Трошанова и проф. д.м.н. Огнян Георгиев – пневмолог, преподавател в МУ София, официално откриха новосъздадения кабинет. Понастоящем болницата е единственото лечебно заведение на територията на Бургаска област, което осъществява пълния обем дейност по диагностика, диференциална диагностика, лечение и диспансерно наблюдение на пациенти с остри и изострени хронични белодробни заболявания и туберкулоза; разполага и с технически и човешки потенциал за диагностициране на белодробния карцином. По данни на Световната здравна организация, Хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) е причина за третото място по смъртност в световен план. През последните 10 години в СБАЛПФЗ Бургас са лекувани над 25 000 пациента, консултирани и прегледани са 75 000, а извършените фибробронхоскопии са над 1 700.

  За да оптимизира диагностично лечебния процес, белодробната болница закупи апаратура за обзавеждането на кабинета, който приема граждани 24 часа в денонощието – кабинетът е оборудван с апарат за функционално изследване на дишането, с кардио монитор, с електрокардиограф, с аспирационна помпа и с инхалатори.

  СБАЛПФЗ Бургас продължава да бъде лоялен партньор на неправителствените организации и на община Бургас, за да ограничи белодробните заболявания в областта и за да даде своя принос към информирането на гражданите за важността на превенцията. „Нашите усилия са насочени към промотиране на превантивната медицина, за да може хората да осъзнаят колко важна е грижата за собственото им здраве, а и за да бъде подобрен обществения здравен статус. Участието ни в благотворителната кампания на Райфайзенбанк направи това възможно за жителите на Бургас и региона“, коментира д-р Трошанова.

  Избери, за да помогнеш

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.