Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Доброволци от Райфайзенбанк на среща със самотни възрастни хора

  06.11.2017
   

  Служители на Райфайзенбанк посетиха Дома за възрастни хора към Александровска болница, в гр. Банкя. Това е една от доброволческите инициативи през годината, в която се включват служители на банката. Те, заедно със социалните работници в дома, се срещнаха, разходиха се и разговаряха с 30-те възрастни хора, които живеят в дома. Основната цел на инициативата е служителите да се постараят да отговорят на социалните нужди за комуникация на пребиваващите там и да се разнообрази ежедневието им.

  1 400 000 са възрастните хора в България - често съвсем сами и хронично болни, голяма част от тях без близки и роднини, на които да разчитат. Единствената им алтернатива е настаняването в институции за възрастни, където макар и да са много добре здравно и рехабилитационно обгрижени, попадат в изолация от социално общуване.

  Едно от тези места е Домът за възрастни хора към Александровска болница в Банкя. В разговори, четене и разходка, служителите с интерес изслушаха историите и разказите на възрастните хора, които с желание споделиха своя житейски опит.

  Основното предимство на домът в Банкя е, че е част от най-голямата болница в София и че осигурява 24-часова грижа и медицинска помощ при необходимост. Ръководството на дома прие с радост доброволческата акция, защото ясно осъзнава, че освен поддържането на здравословното им състояние, социалният контакт трябва да е част от пълноценния ден на живущите там.

  Вярвайки, че всеки заслужава достойно изживяване на старините си, служителите на банката ежегодно подкрепят проектите за възрастни, болни и самотни хора, включени в благотворителната кампания „Избери, за да помогнеш“, която предстои да стартира за 9-та поредна година.

  Доброволческа инициатива в помощ на възрастни хора

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.