Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Над 210 000 лева в подкрепа на 22 проекта бяха набрани от осмата благотворителна инициатива на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш”

  02.02.2017
   

  Закриващо събитие на Избери, за да помогнеш 2016

  • За 8 години кампанията е подкрепила 211 проекта с над 2.4 млн. лева

  214 806 лева бяха събрани по време на осмата дарителска кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” 2016 г., като нова тенденция е освен към проектите в сфера Здравеопазване, повече дарители да насочват подкрепата си и към другите сфери в кампанията. Средствата са набрани от дарения на служителите на Групата Райфайзен и от самата банка, която добавяше средства към всяко дарение на свой служител. В кампанията има и дарения от външни дарители, които постъпват директно по сметките на организациите или чрез дарителски SMS-и, както и чрез онлайн платформата за дарения на инициативата izberi.rbb.bg.

  “През 2016 г. кампанията „Избери, за да помогнеш“ за пореден път привлече за дарители не само служителите на банката, но и широката общественост. За да бъдем още по-полезни, организирахме и доброволчески акции, в които активно участваха нашите служители. И през 2017 г. продължаваме да бъдем една от най-социално ангажираните компании в България“, коментира Оливър Рьогл, Председател на УС на Райфайзенбанк.

  За осемте години, през които се провежда, “Избери, за да помогнеш” е подкрепила 211 значими проекти в четирите основни направления – Здравеопазване, Социална сфера, Опазване на околната среда, Култура и образование с общо 2 493 727 лв.

  В осмата дарителска инициатива “Избери, за да помогнеш” участие взеха 1651 служители на Групата Райфайзен в България. Заедно с подкрепата на банката общата сума за тазгодишната кампания, набрана от банката и служителите й възлезе на 186 089 лв.

  “Избери, за да помогнеш” 2016 се проведе в периода ноември 2016 г. – януари 2017 г. и подкрепи 22 проекта. Най-много средства събра проектът на Администрацията на Президента – Българската Коледа (29 440 лв.), който бе подкрепен от 277 служители, следван от проекта на Центъра за защита правата в здравеопазването – „Ракът на гърдата се лекува“ (26 988 лв.) и от проекта на Фондация „Заслушай се“ – „Глухите деца могат всичко, само не чуват“ (18 974 лв.)

  Сайтът на инициативата www.izberi.rbb.bg остава активен и на него ще се публикуват отчетите на организациите, включени в кампанията, за това как са изразходвали дарените средства.


  За допълнителна информация:
  Отдел “Комуникации”
  e_mail: press.pr@raiffeisen.bg
  тел.: 02/91 985 187

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.