Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзен Банк Интернешънъл стартира Финтех Акселератор „Elevator Lab“

  02.06.2017
   

  На 1 юни 2017 г. Йохан Щробл, Главен изпълнителен директор на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) обяви старта на нова програма на банката – Финтех Акселератор, наречен “Elevator Lab”. Това се случи по време на технологичния фестивал “Pioneers’17”, който се проведе във Виена.

  „В рамките на “Elevator Lab” ние търсим финтех стартъпи от Австрия и специално от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), които вече са активни на пазара с техните първи продукти и услуги и имат подходящо финансиране. Целта ни е дългосрочно сътрудничество, с което да разширим собственото си портфолио от продукти и услуги. С дългогодишния си опит ние подкрепяме стартъпите, за да развиваме по-нататък техните идеи и иновации. В партньорството си в рамките на пилотния проект, ние като група можем да предложим на тези компании нашето ноу-хау, както и мрежата ни в ЦИЕ, която включва 16.6 млн. клиенти“, обясни целите на новия Финтех Акселератор г-н Щробл.

  „Търсим финтех стартъпи, които да предлагат решения в областите МСП Банкиране, Анализ на данни, RegTech, Плащания и Транзакции, Офис на бъдещето, както и технологии свързани с Търговията с Инвестиции. Селектираните стартъпи ще бъдат поканени във Виена за четири месеца за допълнителна разработка на техните идеи и концепции в сътрудничество с експерти от РБИ. Бюджетът ще надхвърля общо 200 000 евро“, добави Михаел Хоелерер, пълномощен представител на РБИ, който, наред с други задължения, отговаря и за стратегията за дигитализация на Групата РБИ.

  Периодът за кандидатстване е до 31 юли 2017 г. през официалния уебсайт www.elevator-lab.com


  Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) приема както Австрия, където е водеща корпоративна и инвестиционна банка, така и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), за свой вътрешен пазар. 14 пазара в региона са покрити от дъщерни банки, а в допълнение на това Групата се състои от многобройни други доставчици на финансови услуги като лизинг, управление на активи, сливания и придобивания.

  Общо повече от 50 000 служители обслужват 16.6 милиона клиенти чрез 2500 офиса, като голяма част от тях са в Централна и Източна Европа.Акциите на РБИ се търгуват на Виенската фондова борса. Регионалните банки Райфайзен притежават 58.8% от акциите, а останалата част се търгува свободно. В рамките на Групата Райфайзен, РБИ е централната институция на регионалните банки Райфайзен и др. кредитни институции, като предоставя важни услуги в тази си функция.

  Elevator lab

  Elevator Lab

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.