Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  РБИ е „Най-добра банка в ЦИЕ и ОНД“

  07.09.2017
   
  • Райфайзенбанк (България) с две награди - „Най-добра банка“ за частно банкиране в България, а Райфайзен Асет Мениджмънт – „Най-добро управляващо дружество“ в страната
  • РБИ с награда и за „Най-иновативна банка в ЦИЕ и ОНД“, както и за „Най-добър нов продукт“ в региона
  • Общо 23 награди за Групата РБИ в конкурса на ЕМЕА Финанс – „Европейски банкови награди“

  Групата Райфайзен Банк Интернешънъл бе отличена с 23 награди в конкурса на ЕМЕА Финанс (ЕМЕА Finance) - “Европейски банкови награди“. Престижното финансово издание определи РБИ за „Най-добра банка в Централна и Източна Европа, и страните от ОНД“, а словашкото дъщерно дружество на Райфайзен – Татра банка получи призовете за „Най-иновативна банка в ЦИЕ и ОНД“ и „Най-добър нов продукт в ЦИЕ и ОНД“ – за апликацията й за мобилно банкиране. 

  В допълнение на тези отличия РБИ и дъщерните й дружества взеха призовете за „Най-добра банка“ в Австрия, Босна и Херцеговина, Унгария, Косово, Сърбия, Словакия и Украйна; „Най-добра чуждестранна банка“ в Албания, Беларус, Румъния и Русия; „Най-добра инвестиционна банка“ в Австрия, Румъния, Русия и Сърбия, както и „Най-добра банка Частно банкиране“ – в България, Чехия и Полша, и „Най-добро управляващо дружество“ в България и Словакия.

  „Според ЕМЕА Финанс РБИ е Най-добра банка в ЦИЕ и ОНД. Банката продължава с доброто си развитие, като за първото полугодие на 2017 г. генерира консолидирана печалба от 587 милиона евро и завърши сливането си с компанията-майка РЦБ. Бързите и ефективни действия на банката с цел възстановяване на рентабилността, реструктурирането в Украйна и решителните ходове за съсредоточаване върху определени основни пазари както и излизане от други, й дадоха възможност да изпълни с поне година по-рано стратегическия си план. РБИ има намеренията да продължи с доброто си представяне, също и намалявайки необслужваните кредити, като перспективите пред банката са много добри“, каза Кристофър Мур, издател и главен изпълнителен директор, ЕМЕА Финанс.

  „Отличният резултат в конкурса на ЕМЕА Финанс (ЕМЕА Finance) - “Европейски банкови награди“ потвърждава, че РБИ е на прав път. Групата не само се представя добре, но и задава дневния ред в областта на иновациите и дигиталното банкиране“, коментира главният изпълнителен директор на РБИ Йохан Щробл.

  ***

  ЕМЕА Финанс е единственото периодично издание, посветено ексклузивно на даването на сведения за финансови събития, инициирани и повлияни от международната финансова индустрия и ЕМЕА региона. Ключовите финансови личности, които са двигател на индустрията, са редовно профилирани, създавайки платформа, която дава възможност на аудиторията да придобие цялостна и обстойна представа за новините от индустрията. Списанието е насочено към аудитория на изпълнително ниво, която включва главни изпълнителни директори, директори финанси и директори инвестиции.

  ЕМЕА Финанс Лимитед издава водещо списание, свързани конференции и уебсайт. Тези цялостни информационни услуги са допълнени от редовни e-mail новинарски услуги, емеафинанс еНовини и от конференции в рамките на ЕМЕА региона.

  Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) приема както Австрия, където е водеща корпоративна и инвестиционна банка, така и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), за свой вътрешен пазар. 14 пазара в региона са покрити от дъщерни банки, а в допълнение на това Групата се състои от многобройни други доставчици на финансови услуги като лизинг, управление на активи, сливания и придобивания.

  Общо около 50 000 служители обслужват 16.5 милиона клиенти чрез 2400 офиса, като голяма част от тях са в Централна и Източна Европа. Акциите на РБИ се търгуват на Виенската фондова борса. Регионалните банки Райфайзен притежават 58.8% от акциите, а останалата част се търгува свободно. В рамките на Групата Райфайзен, РБИ е централната институция на регионалните банки Райфайзен и др. кредитни институции, като предоставя важни услуги в тази си функция.

  На снимката:

  Йохан Щробл, главен изпълнителен директор на РБИ (ляво) получи наградата от издателя на ЕМЕА Финанс Кристофър Мур (дясно)

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.