Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  РБИ избра участниците във финтех програмата си „Elevator Lab“

  21.09.2017
   

  След много успешната фаза на кандидатстване, в която бяха получени 336 кандидатури от 56 страни, днес Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) избра шестте стартъпа, които ще участват във Финтех Акселератор програмата на РБИ „Elevator Lab“.

  „Ние сме първата банкова група в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), която стартира Финтех Акселератор програма от подобен мащаб, и сме повече от удовлетворени от интереса към нея. Иновацията създава бизнес, а чрез Elevator Lab ние искаме да дадем възможност на иновативни компании с проекти в областта на финансовите технологии да предложат стойностен продукт, от който да се възползват нашите 16.5 милиона клиенти в 14-те ни пазара в ЦИЕ“, коментира главният изпълнителен директор на РБИ Йохан Щробл. 

  Шестте избрани финтех стартъпа работят в сферата на Плащания и Транзакции (MishiPay от Великобритания), МСП Банкиране (Asteria от Швеция), RegTech (kompany от Австрия), Офис на бъдещето (Moxtra от САЩ и SONECT от Швейцария) и Анализ на данни (Gauss Algorithmics от Чехия).

  „Не беше лека задача да подберем шестте участници, тъй като трябваше да избираме от много отлични и интересни кандидатури, които получихме. През следващите няколко месеца, РБИ ще вложи експертиза, мрежата и инфраструктурата си, за да разработи съвместно със стартъп компаниите пилотни проекти. Целта е да се изследват реалните ползи в различни бизнес ситуации от Групата РБИ“, обясни Михаел Хоелерер, пълномощен представител на РБИ, който, наред с други задължения, отговаря и за стратегията за дигитализация на Групата РБИ.

   * * *

  Повече информация за селектираните стартъп компании можете да откриете на техните сайтове.

   * * *

  Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) приема както Австрия, където е водеща корпоративна и инвестиционна банка, така и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), за свой вътрешен пазар. 14 пазара в региона са покрити от дъщерни банки, а в допълнение на това Групата се състои от многобройни други доставчици на финансови услуги като лизинг, управление на активи, сливания и придобивания.

  Общо повече от 50 000 служители обслужват 16.6 милиона клиенти чрез 2500 офиса, като голяма част от тях са в Централна и Източна Европа.Акциите на РБИ се търгуват на Виенската фондова борса. Регионалните банки Райфайзен притежават 58.8% от акциите, а останалата част се търгува свободно. В рамките на Групата Райфайзен, РБИ е централната институция на регионалните банки Райфайзен и др. кредитни институции, като предоставя важни услуги в тази си функция.

  Финалисти в програмата Elevator Lab

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.