Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  С подкрепата на “Избери, за да помогнеш” децата от Стара Загора и региона с обогатен библиотечен фонд

  31.03.2017
   

  Детска читалня на колела

  Благодарение на даренията на служители на Райфайзен, произведения от класическата и съвременна българска и чуждестранна литература ще достигнат до децата в малките населени места на областта.

  Дарителската кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” 2016 г. набра над 2000 лв. в подкрепа на проекта на Сдружение „Пътуващите книги на Стара Загора“ – „Детска читалня на колела“. Средствата бяха събрани от лични дарения на служители на Групата Райфайзен, както и от банката, която добави средства към всяко дарение на служител.

  На събитие, провело се в Радио Стара Загора, децата от втори клас на Второ основно училище „П.Р.Славейков“, Радослав Жилков – регионален управител – Банкиране на дребно Югоизточния регион на Райфайзенбанк, заедно със служители-доброволци от банката дадоха старт на проекта, с рисуване по откъси от книгата „Приказки от крайните квартали“ на австралийския писател и художник Шон Тан. Проектът на сдружението има за цел по атрактивен начин със запомнящи се събития да върне любовта на децата към четенето, защото според статистиката 40% от децата в България не могат да четат с разбиране.

  „С помощта на дарените средства, всеки месец, ще бъдат закупувани детски книги на преференциални цени от издателства–партньори, като награден фонд за читалището домакин и ще бъде организирано четене в малко населено място в област Стара Загора, където малките жители често са лишени от културни занимания. Съвременни детски писатели ще бъдат канени като гости, за да представят интерактивно своите книги и заедно с децата ще дискутират произведението, за да осмислят неговото послание“, коментира Олга Клисурова, председетел на сдружението.

  С реализирането на проекта се очаква той да придобие популярност и детската читалня да пътува из цялата страна.

  Избери, за да помогнеш

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.