Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  С подкрепата на “Избери, за да помогнеш” в Боровец бе монтирана система за проверка на лавинни предаватели

  12.01.2017
   

  Система за проверка на лавинни предавателиБлагодарение на даренията на служители на Райфайзен уредът заработи още в началото на сезона

  Дарителската кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” 2016 г. набра над 3000 лв. в подкрепа на проекта на Сдружение „Здраве-Екология-Туризъм“ – „Безопасно в Рила!.Средствата за проекта бяха събрани от лични дарения на 23-ма служители на Групата Райфайзен, както и от банката, която добави средства към всяко дарение на служител.

  На събитие днес, зам. кметът по туризма на община Самоков - Люба Кленова, председателят на сдружението – Людмила Бързанова, членове на БЧК, на Планинската Спасителна Служба, на Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил, заедно с медийните партньори, официално откриха съоръжението. То представлява информационна табела и тест уред, който ще проверява дали скиорите, сноубордистите и туристите са включили своя лавинен уред на режим „предаване“, като подава звукова и светлинна сигнализация. Системата е разположена в района на горна станция на кабинковия лифт. Благодарение на тест уреда, скиорите и бордисти могат да проверят дали лавинният им предавател работи коректно и в случай на лавинен инцидент да могат да бъдат открити по-бързо и спасени.

  От ПСС напомнят, че в планината хората трябва да са максимално отговорни и да се съобразяват с препоръките на планинските спасители.

  Избери, за да помогнеш

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.