Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  5 иновативни стартъп проекта отиват на финал в Elevator Lab България 2018

  26.06.2018
   
  • Иновативните идеи на Log Sentinel, Evrotrust Technologies, Risk Labs, Scale Focus и My Cloud Quant ще се борят за победител в регионалното състезание и място директно в полуфиналната фаза на глобалната надпревара
  • Двойно повече компании от България се включиха във второто издание на Elevator Lab, в сравнение с 2017-та
  • Експертното жури ще проведе менторска среща с финалистите на 27 юни
  • Победителят в Elevator Lab Challenge България ще бъде излъчен на специална церемония на 2 юли в София

  Райфайзенбанк обяви петте финалиста в българското предизвикателство в рамките на Elevator Lab – най-големият финтех акселератор в региона на Централна и Източна Европа. Проекти на компаниите Log Sentinel, Evrotrust Technologies, Risk Labs, Scale Focus и My Cloud Quant Ltd ще се борят за първо място в регионалното състезание.

  Победителят ще бъде излъчен на 2 юли по време на събитие в София. Той ще получи парична награда от 5 хиляди евро и място директно в полуфиналната фаза на глобалната програма, където ще се конкурира с идеи на финтех компании от цял свят. Ако се нареди сред отличените в Elevator Lab 2018, иновацията на българска компания може да стане достъпна за над 16.6 млн. клиенти на Групата Райфайзен.

  Двойно повече компании кандидатстваха с иновативни идеи във второто издание на Elevator Lab България – през 2017 г. техният брой бе 8, докато през настоящата кампания 16 български фирми се включиха в акселератора с проекти в сферите Анализ на данни, Корпоративно банкиране, Инвестиционни технологии, Ново потребителско преживяване в офиса, Отворено банкиране и Технологии, свързани с регулациите.

  Сред петте най-високо оценени проекта попаднаха:

  • Log Sentinel (logsentinel.com) с решение за надеждно съхраняване на системни логове в блокчейн, което позволява проследяване на историята на всеки отделен документ в системата и повишава защитата от манипулации на данни.
  • Evrotrust Technologies (evrotrust.com) с проекта Proxy Register, който предоставя решение в сферата на биометричните данни и криптографията, използвани за бързо оторизиране, включително от разстояние, на трети страни пред банката. Компанията е разработила функционалност, която ще оптимизира процеса по упълномощаване чрез вътрешен портал за справки в реално време.
  • Risk Labs (risklabs.eu) с предложение за machine learning софтуерен финансов съветник. Иновацията анализира големи бази данни и помага на финансовите съветници да прогнозират динамичната финансова среда с много по-мащабен поглед върху пазара и в същото време с много по-персонализиран подход спрямо клиента. Съветите за инвестиция достигат до клиента под формата на автоматично генерирани видео съобщения.
  • Scale Focus (scalefocus.com) с идея за виртуален асистент - Claire, който предоставя възможно най-близка до човешката комуникация с клиента на банката на над 100 различни езика. Claire е базиран на хуманоиден изкуствен интелект, който може да се развива, учейки се в хода на комуникацията с хора.
  • My Cloud Quant (mycloudquant.com) с базирано в облака решение, което оптимизира процеса на статистическите модели и предоставя 24/7 достъп до количествени изследвания и анализи. Проектът включва хиляди вградени pattern recognition модели, които използват machine learning техники.

  Иновативните идеи на компаниите ще бъдат оценявани от представителите на банката Оливер Рьогл (председател на УС на Райфайзенбанк), Ани Ангелова и Недялко Михайлов (членове на УС), Максимилиан Шаусбергер (ръководител на програмата Elevator Lab, РБИ), както и външните експерти Светлин Наков (съосновател на СофтУни), Тодор Брешков (съосновател на Launchub Ventures), Калин Димчев (изпълнителен директор на Майкрософт Балкани) и Атанас Райков (директор бизнес развитие на Viber за ЦИЕ и страните от ОНД). Във всеки един проект журито ще търси иновативно решение, практичност, фокус върху конкретно решение, акцент върху оптимизация на процесите и подобряване на потребителското преживяване.

  ***

  Финтех акселераторът Elevator Lab е създаден от Райфайзен Банк Интернешънъл, за да идентифицира най-добрите стартъп компании в областта на финансите, с които да изгради дългосрочно сътрудничество. Наскоро Райфайзен Банк Интернешънъл обяви и създаването на Elevator Ventures – дружество с инвестиционен капитал от 25 милиона евро, което ще инвестира директно в иновативни проекти на финтех компании от региона на ЦИЕ.

  ***

  За глобалната програма: www.elevator-lab.com
  За българското предизвикателство: www.elevator-lab.com/bg

  Конкурс за български финтех стартъпи

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.