Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  ЕИБ и Райфайзен Лизинг обединяват усилията си в подкрепа на инвестициите на българския бизнес

  22.02.2018
   

  ЕИБ и Райфайзен Лизинг обединяват усилията си в подкрепа на инвестициите на българския бизнес

  • Заем от 30 мил. евро ще подобри достъпа до лизингово финансиране на повече от 150 малки и средни предприятия
  • Средствата от ЕИБ ще подпомогнат реализацията на по-малки проекти в земеделието, производството, транспорта и логистиката

  Европейската инвестиционна банка и Райфайзен Лизинг България подписаха кредитно споразумение в размер на 30 милиона евро за финансиране на проекти на малки и средни предприятия. Благодарение на заема, Райфайзен Лизинг България ще отговори в по-голяма степен на нуждите на малките и средни фирми - гръбнака на българската икономика.

  Очакванията на партньорите по тази сделка са, че от заема ще могат да се възползват повече от 150 фирми, развиващи дейност в България в секторите земеделие, производство, транспорт и логистика.

  За ЕИБ това споразумение доразвива дългогодишното успешно сътрудничество с дъщерните дружества на Райфайзен Банк Интернешънъл в България, датиращо от 2002 г., които са се доказали като силен и надежден партньор в посредническото кредитиране и имат добре развита мрежа от офиси в страната, както и задълбочено познаване на пазара на малкия и среден бизнес.

  По повод партньорството си с българското лизингово дружество, вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Васил Худак каза: „Подкрепата за малкия и среден бизнес е изключително важна за развитието на българската икономика. Подобреният достъп до дългосрочно финансиране засилва конкурентноспособността на тези фирми, а те осигуряват 1.5 милиона работни места за български граждани и създават две трети от добавената стойност на икономиката в страната.“

  Добромир Добрев, Заместник-председател на УС Райфайзенбанк (България), който отговаря за корпоративното банкиране, капиталовите пазари и лизинговата компания коментира: „Благодарение на доброто сътрудничество с ЕИБ, ще продължим да разширяваме подкрепата си за бизнеса в България. Досега Групата Райфайзен България и ЕИБ са подписали споразумения за банката и лизинговата компания за общо 160 млн. евро. С последната линия от ЕИБ, чрез Райфайзен Лизинг, ще осигурим ново лизингово финансиране в лева и евро за широк кръг от клиенти за закупуване на оборудване, камиони и ремаркета, лекотоварни и леки автомобили, и др.“
   „Райфайзен Лизинг традиционно подпомага малките и средни български фирми в инвестиционната им дейност вече повече от 14 години. Новият кредитен инструмент на ЕИБ ще позволи на клиентите ни да ползват лизингови услуги при условия, близки до ползваните от конкурентите им в Централна Европа, което освен че ще подкрепи инвестиционните им планове, ще повиши и тяхната конкурентоспособност. ", допълни Добрев.

  ***

  Европейската Инвестиционна Банка (ЕИБ) е банката на Европейския съюз. Това е банката за дългосрочно финансиране на ЕС и е единствената, която е собственост и представлява интересите на страните-членки. Тя отпуска дългосрочно финансиране за устойчиви инвестиции, като по този начин допринася за осъществяване на целите на ЕС. ЕИБ работи в тясно сътрудничество с европейските институции за изпълнение на политиката на ЕС.

  Като най-голям многостранен заемополучател и кредитор, ЕИБ предоставя финансиране и експертиза за стабилни и устойчиви инвестиционни проекти, допринасящи за изпълнение на целите на ЕС. Над 90% от дейността на ЕИБ е с фокус Европа, но тя също така подкрепя и външни и развиващи се политики на ЕС.

  Райфайзен Лизинг България ЕООД е универсална лизингова компания, която предлага услугите си чрез мрежата си от офиси в цялата страна, както и чрез клоновата мрежа на Райфайзенбанк (България) ЕАД. Райфайзен Лизинг България е 100% собственост на Райфайзенбанк (България).

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.