Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Elevator Lab: РБИ представи успешните пилотни проекти и обяви второто издание на програмата за 2018 г.

  27.02.2018
   
  • Сътрудничеството с участниците продължава
  • Второто издание на Elevator Lab започва през пролетта на 2018 г.
  • Райфайзенбанк (България) и още 6 дъщерни банки ще проведат местни Elevator Lab предизвикателства

  След успешната фаза по набиране на проекти, в рамките на финтех акселератора на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) – Elevator Lab, банката вече работи интензивно с петте финалиста. За програмата кандидатстваха 336 проекта от 56 държави.

  Фокусът е върху сферите Big Data Analytics (GaussAlgorithmics, www.gaussalgo.com, Чехия,), Офис на бъдещето (Moxtra, www.moxtra.com, САЩ), Плащания&Транзакции (SONECT, www.sonect.ch, Швейцария), Регулаторни технологии (RegTech) (360kompany, www.kompany.com, Австрия) и МСП банкиране (Asteria, www.asteriainc.se, Швеция). По време на фазата за развитие на концепциите, петте пилотни проекта бяха тествани в Австрия и още 4 пазара в Централна и Източна Европа.

  “Ще продължим успешното сътрудничество, започнало по време на Elevator Lab. В момента преминаваме от пилотна фаза към изпълнение, като планираме тези иновации да станат постоянно достъпни за нашите 16.5 млн. клиенти в Австрия и Централна и Източна Европа. Чрез Elevator Lab натрупахме ценен опит, който ни помага да сме максимално добре подготвени за банкирането на бъдещето“, коментира Йохан Щробл, главен изпълнителен директор на РБИ.

  Второто издание на ElevatorLab започва през пролетта на 2018 г.

  Успехът на първото издание е предпоставка за продължаване на сътрудничеството със стартъпи и през настоящата година. РБИ ще започне да набира нови проекти през пролетта на 2018 г. Новото при второто издание е, че този път 7 дъщерни банки – Албания, Беларус, България, Косово, Румъния, Русия и Словакия ще се фокусират върху екосистемите във всяка от тези страни с местни Elevator Lab предизвикателства. Освен участие в стартъп уъркшоп по програмата във Виена, победителят във всяка от тези държави ще получи уайлд кард за полуфиналите на глобално ниво в груповия Elevator Lab и шанс за финалните ТОП 15 във Виена през септември 2018 г.

  Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) приема както Австрия, където е водеща корпоративна и инвестиционна банка, така и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), за свой вътрешен пазар. 14 пазара в региона са покрити от дъщерни банки, а в допълнение на това Групата се състои от многобройни други доставчици на финансови услуги като лизинг, управление на активи, сливания и придобивания.

  Общо близо 50 000 служители обслужват 16.5 милиона клиенти чрез повече от 2400 офиса, като голяма част от тях са в Централна и Източна Европа. Акциите на РБИ се търгуват на Виенската фондова борса. Регионалните банки Райфайзен притежават около 58.8% от акциите, а останалата част се търгува свободно. В рамките на Групата Райфайзен, РБИ е централната институция на регионалните банки Райфайзен и др. кредитни институции, като предоставя важни услуги в тази си функция.

  РБИ представи успешните пилотни проекти

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.