Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Evrotrust e победител в Elevator Lab България 2018

  02.07.2018
   

  Компанията получава място директно в полуфинала на глобалната програма, където ще се конкурира с иновативни проекти от цял свят

  Evrotrust е победител в Elevator Lab България 2018 – регионалното предизвикателство в рамките на най-големия финтех акселератор в Централна и Източна Европа, създаден от Райфайзен Банк Интернешънъл. Компанията спечели с проект за биометричо оторизиране на трети страни пред банката в конкуренция с иновативни идеи на още четири финалиста - Log Sentinel, Risk Labs, Scale Focus и My Cloud Quant.

  Победителят получава парична награда в размер на 5 хиляди евро, както и право за участие директно за полуфинала на глобалната програма, където ще се конкурира с финтех проекти от цял свят. Ако се нареди сред отличените в Elevator Lab 2018, иновацията на Evrotrust може да стане достъпна за над 16.6 млн. клиенти на Групата Райфайзен.

  „Тази година регистрирахме двойно по-голям интерес към българското предизвикателство на програмата – над 30 компании заявиха участие, а 16 от тях кандидатстваха със своите финтех иновативни идеи. Изборът на журито се спря на проекта, който има най-голям потенциал да достигне до финала на глобалното състезание и да бъде внедрен в работата на банките от Групата Райфайзен“, каза Даниел Алексиев, началник отдел Дигитално банкиране и иновации в Райфайзенбанк и ръководител на проекта Elevator Lab България 2018.

  „Благодарни сме на екипа на Райфайзенбанк и експертите от журито за менторската подкрепа и насоки по време на програмата. Нашата стартъп идея може да бъде реализирана само с подкрепата на утвърдена компания като Райфайзен“ – заяви Константин Безуханов от Evrotrust.

  Полуфиналната фаза на глобалната програма с участието на Evrotrust ще се проведе под формата на видео интервюта в началото на септември.

  Наред с победителя в регионалното състезание, който ще представи България на международната сцена, Райфайзенбанк (България) отличи и проекта на Log Sentinel за надеждно съхраняване на системни логове в блокчейн. Иновацията е впечатлила членовете на журито от Управителния съвет на банката, които виждат потенциал за съвместно сътрудничество с компанията на местно ниво в България.


  ***

  За Elevator Lab България 2018
  Двойно повече български компании се включиха във второто издание на глобалната програма на Райфайзен Elevator Lab – 16, докато през 2017 г. техният брой бе 8. Българските фирми кандидатстваха с проекти в сферите Анализ на данни, Корпоративно банкиране, Инвестиционни технологии, Ново потребителско преживяване в офиса, Отворено банкиране и Технологии, свързани с регулациите. Идеите им бяха оценявани от председателя на УС на Райфайзенбанк Оливер Рьогл, членовете на УС Ани Ангелова и Недялко Михайлов, ръководителя на глобалната програма Elevator Lab Максимилиан Шаусбергер, както и външните експерти Светлин Наков, съосновател на СофтУни, Тодор Брешков, съосновател на Launchub Ventures, Калин Димчев, изпълнителния директор на Майкрософт Балкани и Атанас Райков, директор бизнес развитие на Viber за ЦИЕ и ОНД.

  ***

  За глобалната програма: www.elevator-lab.com
  За българското предизвикателство: www.elevator-lab.com/bg

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.