Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзен Банк Интернешънъл внедрява иновативно решение на победител от Elevator Lab 2017

  14.06.2018
   
  • Иновацията на австрийския стартъп kompany предоставя бърз достъп до глобална база данни от търговски регистри от над 150 държави, включително България;
  • Решението ще бъде внедрено във всички банки от групата Райфайзен;
  • Договорът с победител от Elevator Lab 2017 доказва, че ползотворното сътрудничество между банка и финтех стартъп е възможно на практика;
  • Българските стартиращи компании могат да кандидатстват в регионалното предизвикателство на акселераторa на Райфайзен до 17 юни 2018 г.

  Райфайзен Банк Интернешънъл и австрийският стартъп kompany подписаха договор за развитието и внедряването на решение от ново поколение в сферата “Опознай своя клиент” (Know your customer). Проектът на стартиращата компания представлява облачно базирана платформа, която предоставя бърз достъп до база данни от над 150 търговски регистъра, включително от България. Проектът на kompany е един от петте победителя от миналогодишното издание на финтех акселератора на РБИ Elevator Lab. Иновацията на австрийския стартъп ще бъде въведена в цялата група Райфайзен.

  „Нашата цел беше да оптимизираме времето и разходите за регулаторно съответствие. Сътрудничеството с kompany ни помогна да постигнем тази цел чрез опростяване на стъпките по процеса, благодарение на технология от последно поколение. Това ни дава конкурентно предимство по отношение на обслужването на нашите клиенти“, заяви Йохан Щробл, главен изпълнителен директор на РБИ.

  „РБИ беше страхотен партньор по време на Elevator Lab и нямаме търпение да работим заедно и по оптимизирането на процесите по съответствие в банката“, казва Ръсел Пери, основател и изпълнителен директор на kompany.

  Договорът с един от победителите от Elevator Lab 2017 доказва, че ползотворното сътрудничество между банка и финтех стартъп е възможно на практика.

  Българските стартиращи компании могат да кандидатстват в регионалното предизвикателство в рамките на глобалния акселератор на Райфайзен до 17 юни 2018 г. на www.elevator-lab.com.

  * * *

  За Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ)

  РБИ приема както Австрия, където е водеща корпоративна и инвестиционна банка, така и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), за свой вътрешен пазар. 14 пазара в региона са покрити от дъщерни банки, а в допълнение на това Групата се състои от многобройни други доставчици на финансови услуги като лизинг, управление на активи, сливания и придобивания. Общо близо 50 000 служители обслужват 16.5 милиона клиенти чрез повече от 2400 офиса, като голяма част от тях са в Централна и Източна Европа. Акциите на РБИ се търгуват на Виенската фондова борса. Регионалните банки Райфайзен притежават около 58.8% от акциите, а останалата част се търгува свободно. В рамките на Групата Райфайзен, РБИ е централната институция на регионалните банки Райфайзен и др. кредитни институции, като предоставя важни услуги в тази си функция.

  Конкурс за български финтех стартъпи

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.