Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзен Лизинг и БРСЕ подписаха кредитна линия от 20 млн. евро за финансиране на малки и средни предприятия в България

  12.06.2018
   
  • 20 млн. евро за финансиране на лизингови сделки на малкия и среден бизнес
  • Кредитната линия e в подкрепа на създаването и запазването на работни места в малките и средни предприятия

  Райфайзен Лизинг България ЕООД и Банката за Развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) подписаха нова кредитна линия в размер на 20 млн. евро за финансиране на лизингови сделки на малки и средни предприятия (МСП) в България.

  Със средствата от заема Райфайзен Лизинг ще отпуска на българските компании лизингово финансиране за покупката на машини и оборудване, транспортни средства, медицинска техника, оборудване за магазини, складове и производство, специализирани производствени линии, строителни машини и др.

  „Споразумението ще отблокира достъпа до финансиране за много български малки и средни предприятия, и ще помогне за създаването на нови работни места, във време когато създаването им и запазването им е приоритет за правителствата в Европа, както и за Банката за Развитие на Съвета на Европа. Удовлетворени сме от възможността да си сътрудничим по тази тема с Райфайзен Лизинг България“, коментира Ролф Венцел, Гуверньор на БРСЕ.

  „Благодарение на финансирането от БРСЕ допълнително ще разширим подкрепата си за малките и средни фирми в България – гръбнакът на националната икономика и ще помогнем за повишаване на тяхната конкурентоспособност“, коментира Добромир Добрев, Заместник-председател на УС Райфайзенбанк (България), който отговаря за корпоративното банкиране, капиталовите пазари и лизинговата компания.

  Това е шестата кредитна линия, отпусната на компания от Групата Райфайзен в България, като с нея общата сума на предоставеното финансиране от БРСЕ ще възлезе на 120 млн. евро.

  Към момента отворените линии с европейска подкрепа, по които Райфайзенбанк и Райфайзен Лизинг България отпускат финансиране на българския бизнес възлизат на 505 млн. евро – както по гаранционни споразумения, така и по кредитни линии.

  ****

  Банката за развитие към Съвета на Европа е основана през 1956 г. и има 41 страни-членки. Сред тях 22 страни от Централна, Източна и Югоизточна Европа които са целеви за банката. Като главен инструмент на политиката за солидарност в Европа, банката финансира социални проекти, като им осигурява ресурси, набрани благодарение на първокласния си рейтинг (Aa1 според Moody's, стабилна перспектива, AA+ според Standard & Poor's, положителна перспектива и AA+ според Fitch Ratings, стабилна перспектива). По този начин тя отпуска средства на страните-членки, на финансови институции и местни власти за финансиране на проекти в социалната сфера, в съответствие с учредителните актове.

  Райфайзен Лизинг България ЕООД е универсална лизингова компания, която предлага услугите си чрез мрежата си от офиси в цялата страна, както и чрез клоновата мрежа на Райфайзенбанк (България) ЕАД. Райфайзен Лизинг България е 100% собственост на Райфайзенбанк (България). 

  Подписване на кредитна линия за финансиране на лизингови сделки.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.