Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Рекордните 119 проекта кандидатстваха в юбилейното 10-то издание на „Избери, за да помогнеш“

  06.08.2018
   

  От своето създаване досега дарителската кампания на Райфайзенбанк е подкрепила общо 233 общественозначими инициативи с над 2.7 млн. лв.

  Рекордните 119 организации кандидатстваха в десетото юбилейно издание на дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“, която подкрепя общественозначими проекти в сферите здравеопазване, социални дейности, култура и образование, опазване на околната среда. Непрестанно нарастващият интерес към инициативата е доказателство за нейната устойчивост – от създаването й до момента са подкрепени общо 233 проекта с над 2.7 млн. лв., осигурени чрез дарения от служителите на Райфайзен и добавени средства от банката. Кампания е публична и дава възможност за дарение на всеки, който желае да подкрепи една или повече каузи по избор.

  През тази година най-голям е броят на предложенията за инициативи в социалната сфера (42) и в областта на културата и образованието (40), докато 20 организации търсят финансиране за проекти в здравеопазването, а 17 – за опазване на околната среда.

  Идеите на организациите ще бъдат селектирани от Комисията по спонсорства и дарения на Райфайзенбанк (България), съгласно Принципите за спонсорства и подкрепа на банката. Избраните проекти ще бъдат оценявани за устойчивост от експертите на Българския Дарителски Форум и финално одобрени от управителния съвет на банката, преди да започне набирането на средства за реализирането им. Селектираните проекти ще бъдат обявени в началото на ноември, когато ще бъде отворена и платформата за дарения.

  Сред критериите за включване в дарителската кампания са високата обществена значимост и устойчивост на проекта, конкретика и измеримост на резултата, както и условието да не се надхвърля мащаба на кампанията и националния й характер.

  Фокус по време на 10-тото юбилейно издание на „Избери, за да помогнеш“ на Райфайзенбанк ще бъдат майчиното и детско здраве, превенцията на хроничните незаразни болести, подкрепата за деца и възрастни от високорискови социални групи, интегриране и равен достъп до образование. Акцент в кампанията ще бъдат още опазването и поддържането на екосистемите, реставрацията и консервацията на паметници на културата, както и опазването на българските традиции.

  И през 2019 г. служителите на Райфайзенбанк ще подкрепят проектите освен с лични средства и с участие в редица доброволчески акции.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.