Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Служители на Райфайзенбанк България засадиха 400 фиданки смърч в ПП „Витоша“

  27.04.2018
   

  Доброволците залесиха местността „Игликини поляни“ като част от проекта „Витоша – достъпна за всички“, подкрепен от дарителската кампания на банката „Избери, за да помогнеш“

  В месеца, в който се отбелязва „Седмицата на гората“, служители на Райфайзенбанк залесиха с 400 фиданки смърч местността „Игликини поляни“ в Природен парк „Витоша“. Инициативата се проведе в партньорство с ръководството на парка и лесничеите от Държавно Горско Стопанство – София. Новите насаждения се простират на площ от 1.2 дка и по този начин ще обогатят гората на един от най-посещаваните природни паркове в България.

  Голяма част от природолюбителите са хора с увреждания, поради което е необходимо адаптирането на райони от парковата територия за техните нужди. За да премахне бариерите и да даде равни възможности за достъп до парка на всички посетители, ПП „Витоша“ инициира проекта „Витоша – достъпна за всички“, който беше част от дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“ 2017. Преодоляване на изолацията на хората в неравностойно социално положение, подобряване качеството им на живот, социалната интеграция и адаптацията им, както и пълноценната им реализация в обществения живот са основни цели на благородната инициатива, в която активно участват служителите на банката.

  В дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш” 2017 бяха набрани над 14 000 лв. в подкрепа на проектите от сфера Екология. За 9-те издания на инициативата, сумата, дарена за проекти за опазване на околната среда, е над 106 000 лв., като средствата са събрани от лични дарения на служители на Групата Райфайзен, както и от банката, която добавя до 100 лв. към всяко дарение на служител. Освен със свои лични средства, служителите на банката регулярно участват и в доброволчески инициативи за опазване на българската природа, като за втора поредна година засаждат дръвчета.

  Доброволци от Райфайзен залесиха местността Игликини поляни.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.