Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Стартира кандидатстването на българските стартъпи в Elevator Lab

  03.04.2018
   
  • Българските компании могат да се включват в предизвикателството на Райфайзенбанк до 17 юни 2018 г.
  • Победителят ще получи „уайлд кард“ за полуфиналите на глобалната инициатива и ще се конкурира с финтех стартъпи от цял свят
  • Иновацията на българска компания може да стане достъпна за всички 16.5 млн. клиенти на Райфайзен

  Райфайзенбанк (България) стартира кандидатстването за регионалното предизвикателство в рамките на Elevator Lab – най-големия финтех акселератор за региона на Централна и източна Европа.
  Българските стартъпи могат да кандидатстват на http://www.elevator-lab.com/bg/ до 17 юни, като представят своите иновативни идеи и решения в сферата на Анализ на данни (Advanced Analytics), Корпоративно банкиране (Corporate Banking), Инвестиционни технологии (Investing & Trading Tech), Ново потребителско преживяване в офиса (New Branch Experience), Отворено банкиране (Open Banking) и Технологии, свързани с регулациите (RegTech).

  Победителят в регионалното предизвикателство ще бъде определен в началото на месец юли, когато на специална церемония най-добрите пет проекта ще бъдат представени от авторите си пред журито на Elevator Lab Challenge в България. Българският победител ще получи „уайлд кард“ за директно участие в полуфиналната фаза на глобалното съревнование с компании от цял свят – Elevator Lab. Това открива отлични шансове за място във финалните топ 15 във Виена през септември 2018 г. и възможност иновацията на българска компания да стане достъпна за всички клиенти на Групата Райфайзен в ЦИЕ. Освен право на участие в глобалното състезание, българският победител получава и парична награда от 5 хиляди евро.

  Иновативните идеи и решения на българските финтех стартъпи ще се оценяват от авторитетни лидери с богат опит в сферата на банковото дело и новите технологии: Оливер Рьогл, Председател на УС на Райфайзенбанк България, Ани Ангелова
  Член на УС на Райфайзенбанк България, Недялко Михайлов, член на УС на Райфайзенбанк България, Максимилиан Шаусбергер, Ръководител на програмата Elevator Lab, РБИ, Калин Димчев, Изпълнителен директор на Майкрософт Балкани, Светлин Наков, Съосновател на СофтУни, Атанас Райков, Директор бизнес развитие на Viber за ЦИЕ и страните от ОНД и Директор Телеком партньорства Viber, Тодор Брешков, Съосновател и Партньор Launchub Ventures.

  В първото издание на глобалната програма кандидатстваха 336 проекта от 56 държави, сред които и 8 български. През тази година общо осем дъщерни банки от групата на РБИ в Централна и Източна Европа ще излъчат представители от своите пазари за глобалния акселератор – освен в България, регионални надпревари ще се проведат още в Албания, Беларус, Косово, Румъния, Русия, Сърбия и Словакия. Това превръща предизвикателството в най-големия финтех акселератор в региона.

  Второто издание на глобалната инициатива Elevator Lab започва на 1 май 2018 г.

  „За своето близо 30-годишно присъствие в региона на ЦИЕ, РБИ постигна отлични резултати. Поради това много добре знаем какъв икономически и креативен потенциал може да предложи този специфичен и динамичен регион. С регионалните предизвикателства искаме да подкрепим местните стартъп екосистеми като предоставим на младите компании възможността да се състезават на международната сцена с финтех стартъпи от цял свят.“ – разкрива мотивите за новия формат на програмата Йохан Щробл, главен изпълнителен директор на РБИ.

  Опитът от първото издание на виртуалната акселераторска програма Elevator Lab показа, че сътрудничеството между стартъпите и РБИ е ползотворно и за двете страни. Пилотните проекти, разработени с петте победителя от първото издание на надпреварата, в момента са във фаза внедряване или финално тестване. РБИ разглежда стартъп компаниите като свои равноправни партньори, като общата цел е да се отговори още по-добре на нуждите на над 16,5 милиона клиенти на РБИ и да се утвърдят допълнителни източници на приходи чрез използването на нови технологии и иновативни продукти.

  Процесът по кандидатстване за глобалната инициатива ще бъде отворен от 1 май до 24 юни на страницата www.elevator-lab.com.

  * * *

  За РБИ
  Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) приема както Австрия, където е водеща корпоративна и инвестиционна банка, така и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), за свой вътрешен пазар. 14 пазара в региона са покрити от дъщерни банки, а в допълнение на това Групата се състои от многобройни други доставчици на финансови услуги като лизинг, управление на активи, сливания и придобивания.
  Общо близо 50 000 служители обслужват 16.5 милиона клиенти чрез повече от 2400 офиса, като голяма част от тях са в Централна и Източна Европа. Акциите на РБИ се търгуват на Виенската фондова борса. Регионалните банки Райфайзен притежават около 58.8% от акциите, а останалата част се търгува свободно. В рамките на Групата Райфайзен, РБИ е централната институция на регионалните банки Райфайзен и др. кредитни институции, като предоставя важни услуги в тази си функция.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.