Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Юромъни: РБИ с глобална награда за банкова трансформация

  13.07.2018
   

  Престижното финансово издание Юромъни отличи Райфайзен Банк Интернешънъл за успешната й трансформационна програма

  Дъщерните банки на Райфайзен в Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, Косово, Сърбия, Словакия и Украйна са "Най-добри банки" в съответните страни

  На церемония по връчването на наградите на Юромъни (Euromoney), в Лондон, Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) и дъщерните й банки бяха отличени с общо 9 награди. РБИ взе приза за "Най-добра банкова трансформация" в света, както и в Централна и Източна Европа.

  В допълнение на това, отличните пазарни позиции и качеството на продуктите и услугите на мрежата на РБИ в Централна и Източна Европа бяха отличени със 7 награди. Дъщерните банки на Райфайзен в Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, Косово, Сърбия, Словакия и Украйна бяха определени на "Най-добра банка" в съответната страна.

  "Много банки трябваше да се преструктурират през последното десетилетие, но само някои успяха да осъществят обрат толкова бързо и ефективно, колкото РБИ. Амбициозният трансформационен план позволи на Австрийската банкова група да възстанови капиталовата си база и рентабилността си без това да окаже влияние върху основния й бизнес модел. Тя също така проправи пътя за нови инвестиции в растеж и иновации. Днес РБИ е много по-силна и устойчива институция в сравнение с преди три години и достоен победител в категорията най-добра банкова трансформация в света". Така Юромъни обяснява решението на журито да награди РБИ.

  ***

  Списание Юромъни (Euromoney) е основано през 1969 г. за да отразява възстановяването трансграничните капиталови пазари. Европазарът, чието име носи, е предшественикът на днешните глобални капиталови пазари. Юромъни отразява тези пазари и става първокласно издание за финасовия свят като цяло, неговите институции и потребителите му.

  Райфайзен Банк Интернешънъл
  Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) приема както Австрия, където е водеща корпоративна и инвестиционна банка, така и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), за свой вътрешен пазар. 14 пазара в региона са покрити от дъщерни банки, а в допълнение на това Групата се състои от многобройни други доставчици на финансови услуги като лизинг, управление на активи, сливания и придобивания.
  Общо около 50 000 служители обслужват 16.6 милиона клиенти чрез повече от 2400 офиса, като голяма част от тях са в Централна и Източна Европа. Акциите на РБИ се търгуват на Виенската фондова борса. Регионалните банки Райфайзен притежават около 58.8% от акциите, а останалата част се търгува свободно. В рамките на Групата Райфайзен, РБИ е централната институция на регионалните банки Райфайзен и др. кредитни институции, като предоставя важни услуги в тази си функция.

  Юромъни отличи Райфайзен Банк Интернешънъл

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.