Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк пуска дигитален портфейл и обновено мобилно банкиране

  23.10.2019
   

  Клиентите на Райфайзенбанк (България) вече могат да плащат и теглят пари само с доближаване на смартфона си до безконтактни ПОС терминали и банкомати. Това е възможно благодарение на най-новата услуга на банката – дигиталния портфейл RaiPay. Той представлява приложение за мобилни телефони с операционна система Android, в което потребителите могат да добавят всички свои карти от Райфайзенбанк и да плащат и теглят средства още по-бързо, удобно и модерно.

  "RaiPay е разработка на Групата Райфайзен, а България е една от първите страни от групата, в която клиентите вече могат да плащат и теглят пари с дигитален портфейл", каза Ани Ангелова, изпълнителен директор на Райфайзенбанк с ресор Банкиране на дребно. "RaiPay е изключително интуитивна апликация с модерен интерфейс и съм уверена, че клиентите ще я ползват с удоволствие. Тя е още едно допълнение към портфолиото ни от дигитални продукти – онлайн откриване на сметки, електронно подписване на кредити, безконтактни банкомати и мобилно банкиране", допълни тя.

  За да се ползва RaiPay, е необходимо само да се изтегли безплатното приложение от Google Play и телефонът да има включена NFC функция. Всички дебитни и кредитни карти, издадени от Райфайзенбанк, могат да бъдат добавени в дигиталния портфейл – NFC функцията ги прочита автоматично при допиране на картата до гърба на телефона. Клиентите също така могат да избират "карта по подразбиране", с която да плащат и теглят пари чрез приложението, като тази карта може винаги да се променя и да се избере друга. С регистрираните в приложението карти може да се плаща безконтактно с мобилен телефон на всички безконтактни ПОС терминали. Необходимо е само доближаване на телефона до ПОС терминал със светнат екран. За суми над 50 лв. трябва допълнително потвърждение с отключване на екрана на телефона по избрания от потребителя начин. Всички плащания и тегления се отразяват в приложението и така клиентът може да проследи цялата история на плащанията си за избран период от време.

  Райфайзенбанк постоянно обновява и мобилното си банкиране. То вече е с ново име – RaiMobile за Android и iOS. В приложението може да се влиза с биометрични данни – пръстов отпечатък, лицево разпознаване или чрез ПИН. Чрез него могат да се извършват всички основни банкови операции: следене на наличности и движения по всички сметки, информация за кредити и депозити, преводи в лева и валута, плащания на битови сметки, валутен калкулатор. Потребителите могат сами да изберат дизайна на началния си екран, както и да получават известия за постъпили суми, битови сметки и др.

  "Преводите през мобилно устройство са не само по-лесни и удобни, но и по-евтини в сравнение с преводите в банков офис – средно с до 68%. Сигурността също е на изключително високо ниво и изисква данни за достъп при всяко влизане, както и допълнително потвърждение при плащане", каза още Ангелова.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.